Kuula: Grete Paia avaldas Eesti Laulu võistlusloo

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grete Paia
Grete Paia Foto: Kalle Veesaar / Moonwalk

Täna ilmus Grete Paia singel «Päästke noored hinged», mis on üks kahekümnest Eesti Laul 2013 osalejast. 

17 aastane Kuressaarest pärit Grete Paia alustas eelmisel aastal koostööd agentuuriga Moonwalk ning singel «Päästke noored hinged» on koostöö esimene käegakatsutav vili. Loo autor on Grete ise, kuid eestikeelsed sõnad ja kaasaegse produtseeringu on teinud Sven Lõhmus.

Grete sõnul on Eesti Laul poolfinaali pääsemine suur üllatus.

«Mingit plaani lugu sinna esitada algselt ei olnud. Tahtsime loo singlina avaldada eelmise aasta lõpus, aga kuna selle valmimine pidevalt venis ja samal ajal lähenes ka laulude esitamise tähtaeg, siis otsustasime ilma igasuguste ootusteta loo žüriile testimiseks saata. Kui poolfinalistid välja kuulutati, siis oli üllatus muidugi suur,» räägib Grete.

Grete Paia sündis 27. augustil 1995. aastal Kuressaares. Lisaks laulmisele ka klahvpille mängiv Grete hakkas muusikat kirjutama 13 aastaselt ja 14 aastaselt valmis tal lugu «I'm Over You», mille eestikeelne versioon «Lõpp sellel lool» oli

2011. aasta alguses raadio Elmar edetabelis kolm nädalat esikohal.

Ligikaudu aasta aega oli Gretel oma bänd Paia, millega võideti Noortebändi konkursil Superbänd 2011 tiitel ning samal aastal saavutati ka Saaremaal Sadhu Jami stipendiumite jagamisel esimene koht. Oma lühikese karjääri jooksul jõudis bänd esineda Kuressaare lossihoovis ürituse Saarefest raames koos Lenna ja Ultima Thule´ga. Bändiga on Gretel salvestatud endakirjutatud sõnade ja viisiga lood «Viirastus» ja «Falling».

2012. aastal liitus Grete Moonwalk agentuuriga (www.moonwalk.ee). Esimese koostöös valmiva singlina ilmuv «Päästke noored hinged» osaleb ka lauluvõistlusel Eesti Laul 2013.

Moonwalk varasemad artistid on Getter Jaani, Laura Põldvere, Sandra Nurmsalu & Urban Symphony, Mari-Leen jpt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles