Saage tuttavaks uue artistiga - Marie Vaigla!

Elu24.ee muusikatoimkond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saage tuttavaks uue Eesti artistiga - Marie Vaigla!
Saage tuttavaks uue Eesti artistiga - Marie Vaigla! Foto: eurocontest..cz

Owe Petersell tutvustas hiljuti Raadio Elmaris uut Eesti artisti - Marie Vaiglat. Muusik Raul Vaigla andekas tütar Marie õpib veel keskkoolis ja on tänavuse Eesti Laul konkursi üks poolfinaliste.

Marie, kaua sa tegelikult oled juba muusikaga tegelenud?

Muusikaga olen tegelenud ikka lapsest peale. Kui olin kahe aastane, hakkasin muusikaga vaikselt tegelema. Viimastel aastatel loomulikult intensiivsemalt.

Kui isa on Raul Vaigla, kas siis ei olegi muud varianti või on sul olnud ka mõttes arstiks või juristiks saada?

Eks igasuguseid mõtteid on olnud. Alates loomaarstist kuni õpetajaks saamiseni või miks mitte ka juuksuriks... Aga nii pole kindlasti paika pandud, et Maria, nüüd sa pead muusikuks saama.

Praegu on see lihtsalt sujuvalt nii läinud. Kuna mulle endale väga meeldib seda teha, siis nii on.

Kas oled praegu koolitüdruk?

Jah, olen praegu koolis. Käin Rocca al Mare kooli 11. klassis.

Kas sa seda ei karda, et kui nüüd tuled Eestimaa muusikataevasse, siis läheb kooliga raskeks?

Eks ma olen proovinud ikka nii, et kool on esikohal ja eks vahepeal läheb ikka raskeks, kui on olnud muud tegemist muusikaga. Loomulikult peab ikka nii hakkama saama,et kooliasjad tulevad esimesena. Proiriteedid tuleb paika panna. Kui mõnikord ei saa muusikaga tegeleda, mis siis ikka... Tuleb see üks aasta veel üle elada.

Sa oled ka tänavuse Eesti Laulu üks poolfinaliste. Kas sa pelgad ka pisut, et selline suur tulemine justkui saabub?

Eks ikka väike närv, kartus ja ärevus on sees. Ja see on esimest korda, kui esinen üksinda. Üksinda on kindlasti suurem vastutus. Õnneks mul on isa ja vend laval, kes toetavad mind, aga eks ikkagi on see üks ärev ettevõtmine.

Mis stiilis muusikat sinu bänd teeb?

Frankie Animal teeb indie pop-rock`i..., midagi selle sarnast. Kui võrrelda kellegagi, siis ehk ta läheb sinna Ewert and The Two Dragons suunda.

Paljud on öelnud, et sa oled nagu Eesti Norah Jones. Mida selle kohta kostad?

See on liiga hästi öeldud. Ma ei tea, kust nad seda sarnasust märkavad..., hääles või... Loomulikult see on suur kompliment mulle ja väga tore on seda kuulda, aga kindlasti on mul väga palju areneda, et jõuda sinna tasemele, kus on Norah Jones.

Kas sinu Eesti Laulu lugu erineb väga palju sinu bändi tavalisest loomingust?

Eks ta on rohkem rokilikum.

Sul on valminud üks eestikeelne lugu "Oled olemas" ja see on EMT tunnuslaul pikalt olnud. Arvata võib, et kui sellise lepingu oled saanud, siis oled arvatavasti nii rikas, et elus enam rohkem tööd ei pea tegema?

Seda vast nüüd mitte, aga kui neid pakkumisi veel tuleb, siis ma enam vist tööd tegema ei pea.

Kuidas see laul sündis?

Sellega oli selline lugu, et helistati mulle ükspäev ja küsiti kas ma olen nõus tegema EMTle mingisuguse loo. Miks mitte, tundus väga kihvt. Mingi kitarri harmoonia oli kuskilt juba välja mõeldud ja siis koostöös Fred Kriegeri ja Stig Rästaga mõtlesime välja need sõnad ja...

Kuna esialgu see pidi olema ainult reklaamiklipp, 30 sekundit, siis hiljem vaadati, et täitsa tore lugu ju ja tehtigi sellest täispikk lugu.

Edu Mariele Eesti Laulu konkursil ka Elu24 poolt!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles