Peaproov sujus tõrgetega

Verni Leivak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mulluse Eurovisiooni võitjat 
Loreeni näevad televaatajad täna õhtul kohe poolfinaali alguses.
Mulluse Eurovisiooni võitjat Loreeni näevad televaatajad täna õhtul kohe poolfinaali alguses. Foto: Mihkel Maripuu

Eurovisiooni esimese poolfinaali esimene peaproov sujus Eesti lauljatele suurepäraselt, kuid mitte kõigile teistele.

Aplaus, mis pärast Birgit Õigemeele etteastet Malmö Arena saalis kõlas, ei andnud põhjust häbenemiseks. Taustagraafika oli vastavalt meie delegatsiooniliikmete soovitustele muudetud ning etteaste mõjus sooja ja südantsoojendavana. Täpselt nii, nagu taheti.

«Jäime läbimänguga väga rahule,» kinnitas taustalaulja Lauri Pihlap, kui ta koos teiste kolleegidega kahe peaproovi vahel võistluspaiga restorani einetama tõttas.

Siiski oli saalis istudes kuulda, et mitte kõik saalisviibinud Eestile finaali jõudmist ei ennusta. Pingirida tagapool kommenteerisid toimuvat häälekalt Vene ajakirjanikud, kes kahjurõõmu ja parastamiseta isekeskis tunnistasid, et ei esimesena lavale minev Austria ega Eesti finaalikohta ei vääri. Loodetavasti nad eksisid.

Birgitist hoopis enam peaks õnnestumise nimel pabistama Ukraina esindus, sest peaproovis katkes lauljanna Zlata Ognevitši seljale kinnitatud mikrofonijuhtme ühendus ning laul läks teisele katsele.

Peaproovi kestvaima aplausi pälvis Taani esindus, ning see riik on ka lauluvõistluse favoriit.

Nn postkaardid, mida laulude vahel vaatajaile näidatakse, pühenduvad tänavu ette astuva maa artistile. Nii näeme Birgit Õigemeeltki üsna mitmes erinevas elulises situatsioonis.

Soe soovitus on, et huvilised võiksid teleka ette täna õhtul maanduda täpselt kell 22, sest mulluse võitja Loreeni ning kümnete laste liigutav etteaste on vaatamist väärt.

Eestlastele ennustasid fännid ja ajakirjanikud eile õhtul, et jääme finaalijõudmisel täpselt piiri taha. Nimelt pääseb kuueteistkümnest osalejariigi artistist edasi kümme, Eesti oli tabelis 11. kohal. Viimasel kohal oli Läti ning teise poolfinaali viimasel kohal Leedu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles