Juhan Paadam: parim esinemiskoht on viimane

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Paadam.
Juhan Paadam. Foto: Marina Pushkar

Kauaaegne Eesti Eurolaulu produtsent Juhan Paadam on kindel, et suitsuta või suitsuga - Birgit on teinud väga tugeva etteaste ja edasine sõltub paljuski juhustest.

«Birgiti etteastes on oluline tema esinemine. Esteetika seisukohalt on sel tossul muidugi mingi roll, aga see ei ole teema, mille ümber peaks üldse mingisugune arutelu toimuma,» leiab Paadam.

Kui Paadam oleks pidanud ise langetama otsuse lavaefekti kasutamise poolt või vastu, oleks ta lähtunud sellest, et tegemist on televisiooniga, kus detailid mängivad olulist rolli. «Me teeme ennekõike siiski televisiooni ja siis kõike muud.»

Telepildis algab Birgiti lugu mustvalgelt, refrääni saabudes lööb ekraan värviliseks ning teise salmi ajal kõnnib Birgit poodiumilt lava keskmesse, kus tekib toss ja tuul.

«See ei ole tohutult innovaatiline ja uus, aga kuna teised must-valget telepilti ei kasuta, siis töötab see meie puhul hästi,» nendib Paadam, kuid seab kahtluse alla, kas laval liikumine on põhjendatud.

«No kui nii leiti, et on, siis olgu pealegi,» ütles ta.

Meeletut hitti, mis teiste seast tänavu Paadami hinnangul välja paistaks, pole. «Küll on neli-viis riiki, kes troonivad ennustuste tabelite tipus. Mul ei ole kombeks ennustada ega kedagi välja tuua. Aga näiteks Taani lugu on tõesti väga hea.»

Birgiti võimaliku tulemuse kohta Paadam sõna võtta ei taha ning ütleb, et see, kuidas seitsmendalt startinutel läinud on ja sellest järelduste tegemine on puhtalt statistikute rõõm.

«Võin öelda, et üks kindlasti hea esinemiskoht on kõige viimane. Meil on olnud üks kord õnn seda nautida, kui 1999. aastal Evelin Samuel sel kohal esines. Muidugi artistile on see väga keeruline oodata kogu saade ära ja alles siis lavale minna. Tulemuse seisukohast on see aga parim,» on Paadam veendunud.

Olulisem on aga Paadami sõnul see, kes on ees ja kes järel.

«Ma soovin Birgitile edu, ta on teinud väga tubli esituse ja kui ta samas vaimus jätkab, läheb tal väga hästi. Kõik juba ongi väga hästi!» rõõmustab Paadam lõpuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles