Franco ostis Hispaaniale Eurovisiooni võidu

Jarmo Siim
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sir Cliff Richard
Sir Cliff Richard Foto: AFP / Scanpix

Hispaania kunagine diktaator Francisco Franco ostis uue dokumentaalfilmi paljastuste põhjal ära üle Euroopa Eurovisiooni lauluvõistluse žüriisid, et kindlustada riigi võit ja seeläbi röövida see Cliff Richardilt.

Cliff Richard saavutas 40 aastat tagasi nüüdseks superhitiks saanud lauluga «Congratulations» pingelises finaaliheitluses teise koha, kirjutab esctoday.com.

Dokumentaalfilm paljastas nüüd, et võistlusele eelnes Hispaania riigitelevisiooni juhtide ringreis üle terve Euroopa, pakkumaks nii sularaha kui ka erinevaid seriaalide ostulepinguid vastutasuks selle eest, et nende esindajad annaksid hääle Hispaania esindaja Massieli ja tema laulu «La, la, la» poolt.

See oli aga osa Franco plaanist riigi maine tõstmisel.

Tol ajal otsustas võitja iga maad esindav 10-liikmeline žürii, mille iga liige sai anda oma lemmiklaulule ühe punkti.

Cliff Richard naases võistlusele veel kord järgmisel aastal, kuid sai siis kolmanda koha. Ta on müünud kokku maailmas üle 250 miljoni albumi.

Franco oli Hispaanias võimul alates aastast 1939 kuni oma surmani aastal 1975.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles