Venemaa tahab heterode «Eurovisiooni»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Conchita Wurst
Conchita Wurst Foto: SCANPIX

Venemaa ja ta liitlased peavad Eurovisiooni lauluvõistlust «mürgiseks», kuna selle võitis Austria esindaja Conchita Wurst, kes on transseksuaal ja seksuaalvähemuste õiguste eest võitleja.

Venemaa kaalub oma Euraasia lauluvõistlust, kus esineksid heterod ning kus järgitakse traditsioone, edastab The Local.

Venemaa võimuesindajate arvates ei ole venelastele selline homoseksuaalse kalduvusega lauluvõistlus nagu seda on Eurovisioon sobilk.

«Hiljutine Eurovisiooni lauluvõistlus pani meie kannatuse proovile. Venemaa ei peaks sellel enam osalema. Sellel lauluvõistlusel mindi üle taluvuse piiri,» sõnas Venemaa kommunistliku partei asejuht Valeri Raškin.

Raškini arvates peaks Venemaa käivitama uue lauluvõistluse, mille osaleksid eelkõige endised Nõukogude Liidu liiduvabariigid ning Ida-Euroopa riigid.

Selle ettepanekuga on nõus ka Valgevene president Aljaksandr Lukašenka, kes on 20 aastat raudse käega oma riiki valitsenud.

«Conchita Wursti võit näitab Euroopa Liidu moraalset allakäiku. Meie Euroopat ei vaja,» edastas Valgevene slaavi kultuuri komitee.

Venemaa arvates on Taani oma liigse homosõbralikkusega liiale läinud ja see kajastus ka Kopenhaagenis toimunud lauluvõistluses.

Venemaad esindasid selle aasta Eurovisioonil 17-aastased kaksikud, kes said seitsmenda koha.

10. mail toimunud finaalis vilistati Venemaa Ukrainas toimuvat tõttu välja.

Samuti kerkis Venemaaga seoses üles selles riigis möödunud suvel kehtestatud uus seadus, mis keelab homoprpoaganda alaealiste seas.

Venemaal käidi välja mõte, et Conchita Wursti ei tohiks riiki lubada. Vene mehed aga panid pärast Eurovisiooni sotsiaalmeediasse pilte, kus on näha neid raseerituna.

Conchita Wurst, habemega naine, on 25-aastane Austria laulja Tom Neuwirth.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles