Professionaalsed eurofännid hääletasid Elina ja Stigi kolmandaks

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austria suursaadiku Eurovisiooni eelne vastuvõttt ETV stuudios. Elina Born ja Stig Rästa
Austria suursaadiku Eurovisiooni eelne vastuvõttt ETV stuudios. Elina Born ja Stig Rästa Foto: Erlend Štaub

Eurovisiooni lauluvõistluse rahvusvahelise fännklubi OGAE (Organisation générale des Amateurs de l'Eurovision) hääletuses tuli Eesti laul «Goodbye To Yesterday» kolmandale kohale.

OGAE hääletuse esikümme:

  1. Itaalia - 367
  2. Rootsi - 338
  3. Eesti - 274
  4. Norra - 243
  5. Sloveenia - 228
  6. Austraalia - 174
  7. Iisrael - 150
  8. Hispaania - 136
  9. Aserbaidžaan - 97
  10. Belgia - 77

Eestile andsid punkte kõik fännklubid peale Itaalia, Malta ja Küprose.

Ühtegi punkti ei saanud Armeenia, Austria, Küpros, Taani, Soome, Ungari, Iirimaa, Läti, Leedu, Malta, Moldova, Poola, Portugal ja San Marino. Tšehhi ja Valgevene said vaid kaks punkti.

Eestile andsid 12 punkti Armeenia ja Rootsi ning kümme punkti Moldova, Iisrael, Türgi, Aserbaidžaan, Kreeka, Suurbritannia, Leedu ja Taani.

Eesti fännklubi andis maksimumpunktid Rootsi laulule.

OGAE-l on harud üle 40 Euroopa riigis ning lisaks OGAE Rest of the World, mis koondab ülejäänud riigid üle maailma. OGAE harud hääletavad igal aastal oma lemmikud ning tulemused koondatakse üheks suureks edetabeliks.

OGAE hääletused on tihtipeale üsna hästi lõpptulemust ennustanud. Tanja, kes finaali ei pääsenud, oli tabelis 29. kohal. Birgit jäi tabelis 30. kohale - võistlusel pääses ta napilt finaali ja sai 20. koha. Aasta varem ennustati kohta esikümnes Ott Leplandile, kes sai finaalis kuuenda koha. Getter Jaani laulu puhul pani aga OGAE puusse, ennustades sellele kohta esikümnes.

Vaata täielikku tabelit SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles