«Eesti laulul» sündis rekord

Verni Leivak
, Arteri toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Eesti Laulu» võitja sõidab mais Stockholmis peetavale Eurovisiooni lauluvõistlusele Eestit esindama. Võib-olla on nendeks The Bracketsi laulja Maria Merisalu ja klahvpillimees Eero Tölpt (esiplaanil paremal), kellel paraku tuleb koer maha jätta – loomi seal lavale ei lasta.
«Eesti Laulu» võitja sõidab mais Stockholmis peetavale Eurovisiooni lauluvõistlusele Eestit esindama. Võib-olla on nendeks The Bracketsi laulja Maria Merisalu ja klahvpillimees Eero Tölpt (esiplaanil paremal), kellel paraku tuleb koer maha jätta – loomi seal lavale ei lasta. Foto: Erik Prozes

Tundub, et iga aastaga saab «Eesti laulu» konkursile laulude viimasel hetkel esitamisest üha suurem meediasündmus. Eelkõige tähendab ümbriku või CD-plaadi tõotatud kogumiskasti poetamine meedia tähelepanu, teiseks on laulutoojad enamasti ju boheemlikud kunstiinimesed, kes taiest viimse hetkeni lihvivad.

Tänavu oli laulude esitamise tähtaeg kuu aega varasem, mistõttu kahtles «Eesti laulu» produtsent Mart Normet, kas eelmisel aastal sündinud rekordit – 219 laulu – õnnestub lüüa. Ent viis-kuus samasugust kastitäit laule oli eilseks juba ETV meelelahutustoimetusse viidud, mis tähendas, et arvutisse oli neid kogutud umbes sada viiskümmend.

Möll telemaja Gonsiori tänava fuajee lauale asetatud plastkasti ümber käis juba vähemalt pool tundi enne kella kolme ning laulutoojad olid lahked veebi-, tele- ja muudele reporteritele endast ja oma lauludest pajatama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles