Eesti Laul kasvab: võistlusele laekus 238 lugu

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Laul - viimaste loode esitajad
Eesti Laul - viimaste loode esitajad Foto: Erik Prozes

Kodumaise lauluvõistluse Eesti Laul 2016 lugude esitamise tähtaeg oli täna, konkursile esitati 238 lugu, mis on 19 lugu rohkem kui möödunud aastal.

Eesti Laulu produtsent Mart Normeti sõnul on 238 esitatud lugu tunnustus Eesti Laulule aastatepikkuse töö eest. «Ühtlasi on see ka tunnistus, et aeg on kasvada. Pole kahtlustki, et finaali toimumine Saku Suurhallis on ainuõige otsus,» ütles Normet.

Ta lisas, et Elina ja Stig tõstsid nii rahvusvahelise kui ka kodumaise lati kõrgele. «Loodetavasti on sel aastal valikus mõned vähemalt sama tugevad ja ajatud laulud,» sõnas Normet. «Õnneks kaua enam ootama ei pea, juba neljapäeval «Ringvaades» näeme, kes pääsesid edasi,» ütles ta.

11-liikmeline muusikaproffidest koosnev žürii koguneb kolmapäeval ja neljapäeval, et välja valida 20 parimat lugu. Eelvoorudesse pääsenud artistide nimekiri avalikustatakse 5. novembril saates «Ringvaade»  algusega kell 19:00, teatas Eesti Laulu infojuht.

Kokku on Eesti Laulule kaheksa aasta jooksul esitatud 1366 lugu. Eesti Laul 2016 võitja esindab Eestit Eurovisiooni lauluvõistlusel Stockholmis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles