Pikantne seik: Eesti Laulule esitati puhas plagiaat

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Laul - viimaste loode esitajad
Eesti Laul - viimaste loode esitajad Foto: Erik Prozes

Mart Normet rääkis «Ringvaates», kui keeruline oli Eesti Laulu žüriil võistlusele esitatud lugude seast valik langetada.

«Pagana kahju, et meil on ainult kaks poolfinaali. Täna läksid ülekuulamisele veel 67 laulu ja nendest vähemalt 50 olid sellised, mis vääriksid tele-eetrit. Minu suur lugupidamine ja tänu muusikutele, kes oma laulud tõid,» ütles Normet.

«See on tegelikult ulmeline, kuidas on arenenud laulukirjutamisoskus Eestis! Kui varasematel aastatel võis olla umbes 30 väga head laulu, millest kümme valiti välja, siis seekord jäi välja vähemalt samapalju tugevaid laule kui sai sisse.»

Normeti arvates tasub järgmisel aastatel mõelda, ehk on vaja rohkem poolfinaale.

Eesti Laulu poolfinalistide valimisel oli ka paar pikantset seika. 

«Üks eestikeelne lugu pandi peale, mis kõlas täpselt nagu üks Enrique Iglesiase laul. Me siis kõik mõtlesime, et kuidas see võimalik on, et see on puhas plagiaat. Teine lugu, mis oli suhteliselt vana ja tuntud bändi lugu - kuulasime ja murdsime pead, kuni Anne Veski ütles: «Kuulge, see on ju «Amarillo»!» Veidike teises võtmes, aga analoogne käik. Ütleme nii, et noodid on natuke maailmas otsa saanud. Aga ma loodan, et nende 20 seas on originaalmuusikat palju,» muigas Normet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles