Saksamaa loobus homofoobsest eurolaulikust

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Xavier Naidoo
Xavier Naidoo Foto: SCANPIX

Vaid kaks päeva pärast seda, kui Xavier Naidoo kuulutati Saksamaa tänavuseks esindajaks Eurovisioonil, teatas Saksa ringhääling ARD, et laulja ei sõida Stockholmi.

Kohalik meedia ja Eurovisiooni fännid üle maailma avaldasid pahameelt Naidoo valimise üle, kuna mees kuulub gruppi Reichsbürgerbewegung, mis usub, et Saksa Reich eksisteerib jätkuvalt Teise maailmasõja eelsetes piirides, vahendab Esctoday. Lisaks on mehe lauludes juutide ja LGBT-inimeste vastaseid avaldusi.

«Eurovisiooni lauluvõistlus on tore üritus, mille keskmes peaks olema muusika ja Euroopa inimeste vaheline teineteisemõistmine. Seda omadust tuleb hoida iga hinna eest. Käimasolev arutelu Naidoo kohta võib kahjustada Eurovisiooni lauluvõistluse kuvandit ja sel põhjusel ei sobi Naidoo Saksamaa esindajaks,» teatas ARD esindaja Thomas Schreiber.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles