Kéa teismeea ilukatsetus lõppes poolpalja peaga

Heili Klandorf
, Postimees Elustiili juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Ketter Orav parasjagu ei laula, töötab ta juuksurina Tallinna vanalinna ilusalongis Iluait. Möödunud aastal osales ta oma elu esimesel juuksurivõistlusel «Noor meister 2015», kus võitis naiste salongilõikuse ja soengusse seadmise kategoorias esikoha.
Kui Ketter Orav parasjagu ei laula, töötab ta juuksurina Tallinna vanalinna ilusalongis Iluait. Möödunud aastal osales ta oma elu esimesel juuksurivõistlusel «Noor meister 2015», kus võitis naiste salongilõikuse ja soengusse seadmise kategoorias esikoha. Foto: Eero Vabamägi

Eesti Laulu esimeses poolfinaalis vakatasid kümned tuhanded inimesed telerite ees, kui lavale astus lummav Ketter Orav esinejanimega Kéa. Ei, mitte klassikaline blond iludus, vaid maagiliselt omapärane noor naine, kelle stiil, hääl, kehakeel ja suhtlemisoskus kõlavad kokku nii, et ei saa teda enam mõtteist. Femme fatale!

Kes ta on ja kust tuli, miks ta end nii kaua peitnud on, õhkasid nii mehed kui ka naised. Korraga haarasid telefoni järele needki, kes tavaliselt hääletusnumbreid ei vali. Soov Ketterit ka Eesti Laulu finaalis näha, temaga veel kord kohtuda oli lihtsalt nii suur. Tegelikult ei ole Ketter end peitnud, vaid tuli täpselt õigel ajal – siis, kui ise endas kindel oli.

Lauljast ema Kare Kauksi ja näitlejast vanaisa Aksel Orava parimad geenid on Ketter ellu kaasa saanud, kuid lisaks kaasasündinud lavageenile on ta ka teisiti oma teed loonud. Eelmisel aastal osales ta näiteks oma elu esimesel juuksurivõistlusel «Noor meister 2015», kus võitis naiste salongilõikuse ja soengusse seadmise kategoorias esikoha.

«Meenutan seni muigega seda tohutut närvi, mis võistluse ajal kuidagi ära ei tahtnud minna. Just samasugust nagu nüüd vahetult enne seda, kui poolfinaalis kuulutati välja viimane finaalipääseja – meie,» räägib Ketter.

Piilume Ketteri iluilma.

Ketter, kas mäletad, milline oli sinu elu esimene ilukatsetus?

Jah, see oli neljaselt või viieselt. Vaatasime vanema õe Keiriga, kuidas ema enne esinemist meigilaua ees ennast valmis sättis, ja nii tekkis ka meil soov ennast «kaunimaks» teha. Punaste põskede ja huultega meenutasime pigem mardisante, kuid ise olime kohutavalt õnnelikud. Olin ju elus esimest korda päris ise huuled värvinud, kuid õele võib anda au mu silmade ning põskede eest.

Esimene juuksurikogemus oli mul aga alles kümnendas klassis, kui lasin professionaalil oma juuksed tumedamaks värvida.

Ja kui vanalt kolises esimene iluämber?

See oli ka keskkoolis, kui tekkis tore mõte tumedatesse juustesse ise heledad triibud teha. Eesmärk oli, et otsad oleks heledamad – midagi ombre-taolist. Kuna esimene kord tuli tulemus oodatust natuke erinev, lootsin järgmisel päeval seda parandada. Paraku murdus osa juukseid poole pealt ära – ja just ainult ühelt poolt pead. Käisin tükk aega ringi nii, et juuksed olid teatud kohast lühemad. Õppetund oli endale hea ning kindlasti mängis see ämber oma osa juuksurikooli minekus.

Aga esialgu läksid hoopis meiki õppima?

Jah, pärast keskkooli läksin Make up Store’i juures tegutsevasse IMC meigikooli (International Make Up Center) jumestust õppima, sest olen alati arvanud, et artistile tuleb grimmi- ja soengutegemise oskus kasuks. Alguses astusingi kooli mõttega osata endale lavameiki teha. Minu üllatuseks tekkis aga palju suurem huvi teiste inimeste jumestamise vastu. Nii hakkasin seda ka teistele tegema.

Mis puutub juuksuriametisse, siis nagu eeltoodust nähtub, katsetasin kodus juustega nii värvi kui ka soengute vallas. Vaikselt arenes soov seda eriala tõsisemalt õppida ja oma oskusi laiendada.

Viimase kolme aasta sisse on jäänud tõsine õppetöö, igati meeldejääv praktika, osalemine elu esimesel juuksurivõistlusel ja töökoht eriti armsas vanalinna ilusalongis Iluait.

Mis on see ilu- või moesoovitus, mille ema sulle ellu kaasa andis?

Ema on alati rõhunud lihtsusele ja tagasihoidlikkusele, nii on ta ka ikka öelnud, et ilu algab inimese enda seest. Kindlasti on mind mõjutanud ja võib-olla nii mõnestki hullust katsetusest eemal hoidnud ema soovitus «mõtle enne, kui tegutsed».

Riideid ei pea inimesel oleme väga palju, pigem võiks olla oskus neid kombineerida ja detaile lisada. Ema on ka rõhutanud, et lavariided võiksid erineda tavariietest, millega iga päev käin, kuid stiililt võib jääda ikka iseendaks. Tuleb riietuda vastavalt üritusele, arvestada, kelle külaliseks oled.

Mida sa kunagi oma kehal või nahal järele ei prooviks?

Ma arvan, et ei laseks nahale kunagi püsivaid kulmu-, huule- või lainerijooni tätoveerida. Seda suuresti põhjusel, et vahel meeldib mulle täiesti meigitu look. Aga tätoveeringule kui sellisele ei ütleks ma kindlasti ei, kuid teeksin selle endale õigel ajal ning tähendusliku.

Mis on alati sinu meigikotis?

Nii veider kui see ka ei tundu, siis meigikotti ma iga päev kaasas ei kanna. Küll on mul alati kotis kaasas hügieeniline huulepulk ning puuder näo matistamiseks. Meigikohvri sisust ma vist jääksingi rääkima – sealt leiab kõike!

Milliseid ilurituaale teed õhtuti?

Teismelisest saadik on mind «õnnistatud» väga pretensioonika nahaga, mistõttu olen kehtestanud endale reegli – meik tuleb alati enne magaminekut korralikult maha võtta! Paar korda kuus teen näole maske ning auru, mis mõjub nagu saun. Kohvipaksuga koorimine tuleb samuti kasuks. Vabadel päevadel üritan lasta nahal võimalikult palju hingata.

Aga mis on esimene asi, mida hommikul teed?

Minu hommik on tavaliselt väga unine, ilurituaalini jõuan alles umbes tund pärast ärkamist, kui tugev hommikusöök on söödud. Pesen hommikul alati nägu, puhastan näoveega ja kreemitan.

Sa oled väga heas vormis. Mis trennis käid, milliste hobidega tegeled?

Viimasel ajal olen olnud väga halb vormihoidja. Kui aega saan, käin töö lähedal spordiklubis. Seal harrastan pilatest, jõusaali või Bodypumpi, üheks lemmikuks on saanud Bodycombat. Seal saab kõik emotsioonid endast välja elada ja trenni lõpus tekib väga hea ning enesekindel tunne. Välitrenni alla loen ka õhtuseid jalutuskäike õega – on üks 7,5 km ring, mida kõnnime.

Talviti käime perega suusatamas ning viimased talved olen üritanud õppida lumelauaga sõitma, kuid see talv on õnnestunud seda teha ainult üks kord. Kevadel on plaanis proovida ka motokrossi – ala, millest ma seni ei tea veel eriti midagi. Hea tervis on ka kindlasti oluline, et oleks lihtsam end vormis hoida. Mäletan, et viimaste jõulude ajal sai 25. detsembril Viljandis otse saunast külma tiiki hüpatud. Sellest tuli hea energia – väga värskendav!

Millist parfüümi armastad?

Üldiselt eelistan värskeid ja mitte liiga magusaid parfüüme. Praegune lemmik on Trussardi My Name.

Milline meesteparfüüm niidab sind hetkega jalust?

Mehe puhul peab see kindlasti olema mehelik ja värske. Ma usun, et ainuüksi parfüüm mind jalust ei niida, see oleneb ka kandjast.

Mis on ilu valem?

Hea uni, tervislik tasakaalukas toit, saun, palju vett, liikumine ning heade sõpradega koosolemine.

Ketteri ilulemmikud:

Foto: Postimees

Näokreem: ei ole jäänud kindlaks ühele niisutavale näokreemile, vahetan neid, aga ostan vaid apteegist.

Meigikreem: Lumene CC kreem (1), mis katab piisavalt ega jäta täiesti matti tulemust. Vahel kasutan Bourjoisi jumestuskreeme ning meeldib Jane Iredale’i BB-kreem. Katvad, aga saab õhukese kihina peale kanda.

Puuder: Make up Store’i läbipaistev puuder (6), Chanel, Jane Iredale’i mineraalpuuder või Everyday Minerals. Samuti kerged, ei jäta maski tunnet.

Silmapliiats või/ja lainer: Make up Store’i lainer, mida saab vee ja pintsliga kanda (5). Mugav, sest saan ise joonistada täpselt sellise joone, nagu soovin. Ja YSLi siniseid silmaaluseid kattev highlighter-pulk (3)!

Palett: Lemmik puudub, peaasi et lauvärv oleks hea pigmendiga. Saab nii jätta tugevamalt kui ka hajutada õrnemaks.

Ripsmetušš: Läbi aegade lemmik on Max Factori Masterpiece MAX (4) – ei ole küll veekindel, kuid siiski püsib hästi. Masterpiece jätab loomulikud, kuid tihedad ja pikad, ilusad ripsmed.

Huulepliiats: Iga päev ei kasuta, aga punase huule tegemiseks ei vea punane Make up Store’i (2) pliiats kindlasti alt ja huulepulk püsib seal peal ilusti kogu õhtu.

Huulepulk: Maybelline’i toon Coral on mu kindel lemmik! Eriti suvel natuke päevitunud nahaga on koralne toon väga ilus. Flickable’i punane – küll läige, kuid nii tugeva pigmendiga, et jääb samuti tundideks huultele. MACi huulepulki ning läikeid kiidan ka. Armastan väga tumedaid, veinipunaseid ning natuke lilla alatooniga huuletoone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles