Finaalikoht kindel? Loe, mida arvavad välismaa eurofännid Eesti võiduloost

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Laul 2016. Jüri Pootsmann
Eesti Laul 2016. Jüri Pootsmann Foto: Erlend Štaub

Välismaised eurofännid peavad Jüri Pootsmanni lugu «Play» keskmiselt tugevaks võistluslooks, mis võib vabalt Eurovisiooni finaali pääseda.

Välismaalased kiitsid ka Eesti Laulu mitmekesist finaalkontserti ja selgus, et paljud hoidsid pöialt Mick Pedajale või Laurale.

Valik kommentaare internetist:

Denis O: Pean ütlema, et see pole üldse halb! Mulle meeldib see laul väga. Lahe laul ja esitus. Ma usun, et Eesti jõuab sel aastal taas esikümnesse.

Liv N: Jüri on hea, kuid Mick Pedaja oli parem.

Anna S: Suurepärane valik, Eesti! Eelmise aasta laul oli imeline ja ehkki see laul ei küündi samale tasemele, on see väga hea. Palju edu!

Matteo S: Eesti, miks? Teil oli valida suurepäraste artistide seast, näiteks Laurat, kes oleks olnud Eesti vääriline esindaja Eurovisioonil. Ma olen väga pettunud. Mulle meeldis Jüri laul, kuid tahtsin Eurovisioonil Laurat näha. Igal juhul palju edu Stockholmis ja õnnitlused Jürile.

Baretta: Kena laul, kuid kardan, et sellel pole vajalikku vau-efekti, et poolfinaalis meelde jääda. Mulle isiklikult meeldib see väga ja hoian pöialt, et see finaali jõuaks.

Admirerer: Jüris on midagi sõnuseletamatut - tema hääl, pilk, see, kuidas ta laval su südame röövib... Ta näeb heas mõttes psühho välja, kuid samal ajal erakordselt nägus ja võrgutav. Armastan seda laulu.

MrEurovision: Ehkki ma eelistasin nelja teist laulu, oli ilmselt tegu õige valikuda. Kui välja arvata Mick Pedaja, keda eelistasid teised, või I Wear Experiment. See oli suurepärane finaal ja karm võistlus. Eestil võiks olla õigus Eurovisioonile saata viis laulu, mitte ühe! Ilmselgelt vajavad reeglid parandamist! Minu isiklik lemmik oli Grete. Kahjuks oli see liiga tagasihoidlik ja nad ei suutnud seda lugu mugandada kolmeminutiliseks (originaal on 20 minutit pikem). Superfinaalis hoidsin pöialt Laurale.

Awesome Swede: Mick oleks pidanud võitma! Eestil oleks Eurovisiooni võit taskus, kui ta oleks võitnud. Jüri on hea tagavaravariant.

Nicole L: Sellist tüüpi laule laulab Adele. Kui ta aktsendi kallal tööd teeb, kõlab see laul päris hästi. Rääkides on tema inglise keel parem.

EnjaESC: Show oli suurepärane, täpselt nagu eelmisel aastal. Armastan Eesti Laulu siniseid tulesid - need on nii lõõgastavad. Kurvastan, et «Seis» edasi ei saanud - hirmus kahju, et see isegi superfinaali ei pääsenud. Illegaalne oli Cartooni sellele eelistada. Jüri esitus on uskumatu. Tema rikkumatu nägu põrkub «Viiekümne halli varjundi» moodi laulusõnade ja atmosfääriga. Ja tema hääl... Hästi tehtud, Eesti! Kohtume finaalis!

Random Swede: Ma olen väga õnnelik, et Jüri võitis Cartooni ja Laura asemel. Ehkki ma ei hoidnud pöialt talle, oli ta üks parematest.

LOL: Paistab, et tänavune Eurovisioon on üks suur viineripidu.

SM: Kuidas suudavad eestlased olla oma rahvusliku võistluse uuendamisprotsessis nii palju edukamad olla kui soomlased? Kui räägitakse selle finaali mitmekesisusest, vastab see tõesti tõele. Ma olen Eesti peale üsna kade.

Charlene L: Laura oli sada korda parem... Ma ei usu, et Eesti finaali jõuab.

Seriously Spain: Ta pääseb kergesti finaali. Võrratu hääl ja üks paremaid laule, lisaks hea lavalolek. Pole võimalustki, et Eesti finaali ei pääse. Olgem ausad, enamik on lihtsalt vihased, et Laura ei võitnud, kuid ta polnud lihtsalt nii hea kui Jüri.

Erin: Jüri näeb oma veatu kostüümi ja dramaatilise bassihäälega välja, justkui oleks ta teleporteerunud 60ndatest. Laulus on melanhooliat, süngust, veidrust ja viiteid big band swingile. Samas mõistan, et selle laulu emotsioonidega suhestumine võtab aega. 

Ewan: Pärast pettumustvalimistanud poolfinaale valisid nad lõpuks Eurovisioonile õige laulu. See laul on turvaline, dramaatiline nagu «Goodbye to Yesterday», kuid teistsuguse saundiga. Jüri hääl on imeline. Peaks finaali pääsema küll, kuid nagu me teame - miski pole kindel.

Briekimchi: Kõige turvalisem valik. Jüri garanteerib finaalikoha. Mick oli potentsiaalne Eurovisiooni võitja, kuid oleks võinud ka poolfinaalist koju minna, kui Euroopale poleks laul kohale jõudnud.

David: Olin Mick Pedaja laulust «Seis» hüpnotiseeritud ja olen pettunud, et see esikolmikusse ei jõudnud (hoolimata sellest, et seda on raske isegi lauluks nimetada). Minu jaoks paistsid silma Cartoon, Kea ja I Wear* Experiment. Jüri esitus oli üheülbaline ja igav, ehkki laul on väga hea. Laura sai paremini hakkama, kui ma ootasin. Üldiselt oli Eestil sel aastal suurepärane finaal.

Alex: Refrääni meloodia ei vaimusta mind, sest see ei sobi tema madala häälega. Sirgjooneline ballaad oleks sellele kutile paremini sobinud, mitte see keskmise tempoga laul, milles on viiteid soulile, kuid ei pühendu soulilikkusele täielikult.

Logic: James Bondi laul? Haha. Võimalik, et Eesti sel aastal finaali ei pääse. Esimeses poolfinaalis on väga palju häid laule, mis edasi saavad.

Tha: Jumal tänatud, ma kartsin, et Laura võidab. Eesti valis parima laulu ja esitaja. Hetkel on Eesti laul mu lemmik eurolaul.

Leo M: Mulle meeldib selle laulu stuudioversioon, mis on tavapärasest Eurovisioonist natuke erinev, kuid mulle ei meeldi lavaesitus. Selle kallal on vaja tööd teha. Võibolla loobuge taustalauljatest.

Marie: Järjekorde meeslaulja? Tere tulemast Penisvision 2016-le!

EM10: Kaunis madal hääl. Ta näeb veidi rootslase moodi välja. Ehk toob see Stockholmis õnne. Tore on näha, et selle laulu kirjutas Stig Rästa.

Rabin M: Nii kuramuse äge laul. See võib tänavu võita! Hoian pöialt Eestile, õnnitlused Rootsist!

Edward R: Suured õnnitlused Horvaatiast. Eesti valis hästi. See laul võib võita.

Paulius D: Mina isiklikult arvan, et Mick Pedaja oleks pidanud võitma.

Fjodor B: Tugev võistluslaul! Õnnitlused Jürile ja Eestile. 12 punkti Venemaalt!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles