Elu24 Eurovisioonil: Ukraina eurolaulja Jamala proovid algasid probleemidega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eurovisiooni neljas päev algas Stockholmis teise poolfinaali allesjäänud esinejate lavaproovidega, millele järgnes pressi ja fännidega kohtumine.

Esimesena astus pressikeskuse lavale Sloveenia lauljatar Manuella, kes tunnistas, et kasutab Eurovisiooni lauluvõistlust enda promomiseks. «Saan siin näidata, kui väga ma armastan laumist ja muusikat üldse,» lausus eurolaulja.

Sloveeniale järgnes energiline ja särav Bulgaaria esindaja Poli, kes sai sooja vastuvõtu meedialt ja fännidelt. Poli lausus, et tema jaoks on väga tähtsad inimesed, kes teda ümbritsevad ja seepärast toob ta Eurovisiooni lavale ka oma taustalauljad.

Kolmandana tuli meedia ja fännidega kohtuma Taani poistetrio Lighthouse X, kes lisaks muusikale tegeleb ka heategevusega. Nimelt osalevad noormehed kiusamise vastases kampaanias.

Hommikuste esinejate staariks osutus Ukraina eurolaulja Jamala, kes tõi pressikeskuse rahvast täis.

Tavaliselt on kõik pressikeskuses esinenud esinejad rääkinud, et kui hästi on neil lavaproovid õnnestusid, kuid Jamala pidi tunnistama vastupidist. Nimelt kaotasid nad lennujaamas esinemiskleidid, mis küll lõpuks leiti, kuid see tekitas suure segaduse. «Kui algus algab raskelt, siis lõpp tähendab head,» märkis Jamala.

Pärastlõunast pressi ja fännidega kohtumist pidi alustama Norra esindaja Agnete, kuid tervislikel põhjustel jäi tema esinemine ära ning teda asendas Norra delegatsiooni juhataja.

Gruusia tuli sel aastal teistest väga erineva looga Eurovisioonile. Nimelt esindavad maad britipopi muusikat viljelev Nika Kocharov ja Young Georgian Lolitaz. Eurovisiooni fännid on nimetanud neid Euroopa kõige veidramaks bändiks.

Albaania on sel aastal saatnud oma riiki esindama taaskord kauni lauljatari - Eneda Tarifa. Eurolauliku kõige suuremaks puuduseks lauluvõistlusel on igatsus pere järgi. Naine tunnistas, et igatseb kõige rohkem siin olles oma nelja aastase lapse ja mehe järele.

Proovid ja pressi ning fännide kohtumise lõpetas Belgia noor lauljatar Laura Tesoro, kelle sõnul on ta õnnelik viimasena lavale esinema minnes, kuna ta loodab, et inimesed mäletavad teda siis paremini.

Juba homme algavad esimesed pressile avatud lavaproovid ning oma etteaste teeb ka meie eurolaulik Jüri Pootsmann.

 Vaata pressikeskuses toimunu kokkuvõtet galeriist ja videost!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles