Kihlveokontor: Eesti jääb Eurovisiooni finaalist napilt välja

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Normet ja Jüri Pootsmann Stockholmis.
Mart Normet ja Jüri Pootsmann Stockholmis. Foto: Eero Vabamägi

Eesti vanima ja suurima kihlveokontori Triobet koefitsientide kohaselt saab Eesti jaoks Eurovisiooni lauluvõistlus tänasega läbi. Esimesest poolfinaalist suunduvad kindlate favoriitidena finaali Venemaa ja vajaliku X-faktoriga Armeenia laul.

Eesti vanima ja suurima kihlveokontori Triobet koefitsientide kohaselt saab Eesti jaoks Eurovisiooni lauluvõistlus tänasega läbi. Esimesest poolfinaalist suunduvad kindlate favoriitidena finaali Venemaa ja vajaliku X-faktoriga Armeenia laul.

Triobeti Baltikumi ennustuste valdkonna juht Anre Vooremaa sõnul on täna Stockholmis Globen Arenal toimuval Eurovisiooni lauluvõistluse esimeses poolfinaalis oodata finaalikohtade pärast tõsist võitlust, sest 18 riigist saab laupäevasesse finaali vaid 10. Koefitsientide järgi on lisaks Venemaale, Armeeniale ja Maltale finaalikoht peaaegu taskus Horvaatial, Tšehhil, Aserbaidžaanil, Ungaril ja Hollandil.  „Eestit esindaval Jüri Pootsmannil tuleb finaalikoha nimel võidelda just Küprose, Kreeka, Islandi ja Austria lauludega, mis hetkel pingereas edastavad Eesti laulu. Loodetavasti suudab Eurovisioonil Mr.Bondi hüüdnime saanud Jüri Pootsmann kõiki oma fänne üllatada, sest praegusega seisuga oleks edasipääs pigem meeldiv üllatus, kui kindel tehing,“ kommenteeris Vooremaa.

Vooremaa sõnul on hetkel Triobetis tehtud panustest kõige populaarsem valik see, et Eesti pääseb finaali – hetkel koefitsiendiks 2,00 ehk Triobet hindab laulu edasipääsu tõenäosuseks 46%

„Tavaliselt teeb iga rahvus enim panuseid ikka oma riigi lauluga seonduvalt. Eestlased soovivad Jüri näha laupäeval pigem laval kui publiku seas,“ lisas Vooremaa.

Triobetis saab lisaks poolfinaali ja finaali võitjate ennustamisele teha panuseid ka sellele, kas Venemaad esindav Sergei Lazarev kukub oma etteastet sooritades, milline Baltikumi, Skandinaavia ja Balkani riik teeb oma regiooni parima tulemuse, kas Taani, Norra ja Soome saavad eelvoorudest edasi finaalkontserdile ja mitmeid teisi põnevaid panuseid.

1956. aastast toimuva Eurovisiooni esimene poolfinaal toimub täna, 10. mail kell 22.00, teine poolfinaal toimub neljapäeval, 12.05.2016 kell 22.00 ja finaal laupäeval, 14.05 22.00.

Triobeti Eurovisioon 2016 I poolfinaali pingerida (10.mai kell 8.00, reaalajas edetabel siin)

Venemaa

Armeenia

Malta

Horvaatia

Tšehhi

Aserbaidžaan

Ungari

Holland

Küpros

Kreeka

Island

Austria

Eesti

Bosnia ja Hertsegoviina

Moldova

Soome

San Marino

Montenegro

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles