Venemaa järjekordses Eurovisiooni-skandaalis: oma punktidega lehvitanud žüriiliige sai kinga

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anastasia Stotskaja
Anastasia Stotskaja Foto: SCANPIX

Venemaa sattus järjekordsesse Eurovisiooni-skandaali, kui üks nende professionaalide žüriisse kuulunud lauljatar internetis enda punktid avaldas.

Venemaa astub üles tänases esimeses poolfinaalis ja on üks suurfavoriitidest, kirjutab Metro. Žüriid otsustavad oma punktid 24 tundi enne poolfinaali toimuva peaproovi põhjal. Lõpptulemus selgub žürii ja televaatajate häälte põhjal.

Venemaa žüriisse kuuluv 33-aastane lauljatar Anastasia Stotskaja tegi Hollandi ja Armeenia esinemise ajal Periscope'i vahendusel otseülekannet ja see hakkas internetis kiiresti levima, kui fännid selle avastasid.

Videos olid näha ka Anastasia punktid.

EBU vaatas asja üle ja otsustas täna Stotskaja punktid kehtetuks tunnistada. Ülejäänud nelja žüriiliikme punktid jäävad kehtima ning EBU lubas RTR-il leida laupäevaseks finaaliks asenduskohtuniku.

RTR vabandas ka Hollandi ja Armeenia ringhäälingute ees, et nende etteaste internetti jõudis.

EBU ei pea žürii töö internetis üle kandmist rikkumiseks juhul, kui punktid ja edetabelid jäävad saladuseks kuni finaalsaate lõpuni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles