Ukraina lauljanna Jamala vahetult pärast Eurovisiooni võitu: kui sa laulad ja räägid tõest, see tõesti puudutab inimesi

Meisi Volt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eurovisioon 2016 ehk 61.lauluvõistluse võitjaks Stockholmis kuulutati pärast pingelist hääletust Ukraina ja nende lauljatar Jamala hingestatud looga "1944". Toome teieni ülevaate võitja pressikonverentsilt vahetult pärast otsesaate lõppu.

Ukraina lauljanna Jamala rääkis vahetult pärast Eurovisiooni võitu, et võitjaks tulla on hämmastav ja hullumeelne.

"Ma olin kindel, et kui sa laulad ja räägid tõest, see tõesti puudutab inimesi. Ja mul oli õigus," sõnas naine, mis mõtted ta peast läbi käisid.

Jamala on lavaloleku eest tänulik. "See oli suurepärane show, aitäh selle eest, see oli hämmastav. Ma olin nii õnnelik, et sain iga päev selle kolm minutit, et laval olla," tänas lauljanna Euroopat häälte eest.

Foto: Eero Vabamägi

Vaadates tagasi minevikule, kuidas soovitab Jamala hakkama saada raskustega? "Ma alati tunnen, et sa pead usukuma sellesse, mida sa teed, isegi kui on hirme."

Jamala tänab oma hämmastavat tiimi.

Kui krimmitatarlasest ajakirjanik küsis pressikonverentsil Jamalalt, kas lauljanna soovib, et 2017. aasta Eurovisioon toimuks vabas Krimmis, vastas ta, et Eurovisiooni peetakse Ukrainas. "Ma soovin, et see oleks Ukrainas. Ükskõik, kus, aga Ukrainas."

Teiseks jäänud Austraalia esines Jamala sõnul väga võimsalt.

Mida ütleks Jamala oma vanavanaemale, kellest on lugu kirjutatud? "Ma ei tea, seda on nii raske selgitada. Ma tahaks, et need kohutavad asjad poleks temaga juhtunud ja et see laul ei eksisteeriks."

Mida teeb Jamala edasi? Kas ta töötab uue albumi kallal? "Jah, muidugi ma töötan uue albumi kallal ja see ilmub päris varsti. Isegi täna kirjutasin ma uue loo," kostis naine ja hakkas laulma uut helget viisijuppi, mille inspireeris selleaastale Eurovisiooni hüüdlause "Come together".

Foto: Eero Vabamägi

Peaprodutsent Jon Ola Sand kiitis Jamalat hea töö eest ja tal on hea meel, et kaks nädalat tööd tõi võidu. Lisaks lubas mees Ukrainasse eurotiimiga tulla appi Eurovisiooni korraldama. "See oleks meile tähtis, et situatsioon Euroopas paraneks, et kõik saaks ohutult Uktrainasse reisida ja korraldada seal lauluvõistlust nagu igalpool mujal Euroopas."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles