Paadam Eurovisioonist: žüriid võtsid selgelt poliitilise seisukoha (17)

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Paadam
Juhan Paadam Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

​Pikaaegne Eurolaulu peaprodutsent Juhan Paadam ütles Ukraina võitu Eurovisioonil kommenteerides, et riikide žüriid võtsid selgelt poliitilise seisukoha Euroopas toimuvate protsesside suhtes.

Paadami sõnul ei mäleta ta sedavõrd poliitikatihedat Eurovisiooni lauluvõistlust kui tänavune, vahendas Menu.err «Aktuaalset kaamerat».

«See, mida me teame, on žüriide seisukohad ja žüriid võtsid selgelt poliitilise seisukoha Euroopas toimuvate protsesside suhtes,» ütles Paadam, lisades, et rahvas hääletas teistmoodi, nagu punktisummast näha oli.

Tänavuse Eurovisiooni lauluvõistluse võitis Ukraina krimmitatarlaste Stalini-aegsest küüditamisest rääkiva lauluga «1944». Uuendatud hääletamissüsteemiga võistlusel, mil eraldi toodi välja nii žüriide kui ka televaatajate hääled, edestas Ukraina Austraalia ja Venemaa eurolaulu.

Paadam avaldas enne pingelist finaali arvamust, et 61. Eurovisiooni lauluvõistluse võidab ilmselt Venemaa artist Sergei Lazarev lauluga «You Are The Only One». «Eurovisioon on ettearvatav ja -arvamatu. On täiesti selge, et juba nädalaid fännide ja asjatundjate huulil liikunud ennustused on pärast poolfinaale jäänud püsima. Toonitan siiski alati, et televisioon ja muusika pole päris sport, seega kõrvalekalded oodatust on lihtsamad tekkima. Kaalunud kõiki poolt ja vastuargumente, tundub mulle, et tänavune võitja on Venemaa,» kommenteeris Paadam.

Loe lisaks: 

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles