KÕIK VIDEOD: Eesti Laulu esimese poolfinaali lood on avalikud (4)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui varasematel aastatel on artistid oma laule avaldanud jooksvalt erinevatel kuupäevadel, siis sel korral avalikustatakse kõik poolfinaalidesse pääsenud laulud kahel järjestikusel neljapäeval. 

Igal täistunnil kõlas veebisaates uus võistluslaul, millele järgnes intervjuu äsja kõlanud pala esitajaga. Maratonpäeva lõpetas kell 19.00 kõlama hakkavad kümnes võistluslaul ja intervjuu.

Teise poolfinaali laulude avalikustamine toimub neljapäeval, 15. detsembril. Esimene laul kõlab neljapäeva hommikul kell 10.00.

ESIMESE POOLFINAALI LAULUD 

1. LENNA KUURMA «SLINGSHOT» / Autorid: Lenna Kuurmaa, Nicolas Rebscher, Michelle Leonard

2. ELINA BORN «IN OR OUT» / Autorid: Stig Rästa, Vallo Kikas, Fred Krieger

Elina Born on Eesti üks viimaste aastate edukamaid naisartiste. Pärast teise koha võitmist saates «Eesti otsib superstaari» ilmus 2015. aastal Elina debüütalbum, millelt on populaarseks saanud mitmed laulud: «Miss Calculation», «Kilimanjaro», «Mystery» jt. Samal aastal esindas Elina Eestit ka Eurovisioni lauluvõistlusel. Stig Rästaga esitatud looga «Goodbye to Yesterday» saavutati 7. koht. Elina Born on võitnud neli Eesti muusikaauhinda, olles muuhulgas ka aasta naisartist.

3. CARL-PHILIP «EVERYTHING BUT YOU» / Autorid: Carl-Philip Madis, Carola Madis, Arno Krabman, Jaap Reesema, Leon Paul Palmen

Carl-Philip Madis sündis 27. märtsil 1992. aastal Tallinnas. Muusikamaailmaga puutus ta kokku juba varajases lapseeas tänu oma vanematele.1999. aastal alustas ta oma kooliteed Magdaleena algkoolis. Paralleelselt alustas ka õpinguid Nõmme Muusikakoolis klaveri erialal, kus õppis 8 aastat. Pärast algkooli lõpetamist suundus ta Nõmme Gümnaasiumisse põhikooli. Sellesse aega jäid  esimesed bänditegemise kogemused ja ka esimesed avalikud esinemised kooli pidudel. Pärast keskkooli lõpetamist Tallinna Vanalinna Täiskasvanute Gümnaasiumis 2011. aastal kutsuti ta sügisel aega teenima Kaitseväe orkestrisse, kus päevast päeva sai tegeleda muusikaga. Vahipataljoni rock-ansambel, kus ta solistina üles astus, saavutas 2012. aasta firmabändide võistlusel Bänd-Cämp esimese koha. Samal aastal pani ta end proovile ka telesaates «Eesti otsib superstaari», kus jõudis välja kümne finalisti hulka. 2012. aastal asus õppima Georg Otsa nim. Tallinna Muusikakooli helirežiid. Sellest ajast hakkas tõsisemalt tegelema live-kontsertide helindamisega. Aastate jooksul on osalenud erinevates muusikalistes projektides nii lugude autorina, lauljana kui ka produtsendina.

4. IVO LINNA «SUUR LOTERII» / Autorid: Rainer Michelson, Urmas Jaarman

Ivo Linna ei vaja ilmselt eestlastele pikemat tutvustamist – 50 aastat laval kõneleb, või õigem oleks öelda – isegi laulab – enda eest. Müstikud, System, Apelsin, Rock Hotel... see on Eesti muusika ajalugu. Eesti taasiseseisvumise ajal on Ivo esinenud Tallinna lauluväljakul usutavasti 300 000 inimese ees – just nii palju rahvast oli kogunenud 1988. aasta suvel Eestimaa Laulu kontserdile. 1996. aastal nägi Ivo Linnat koos Maarja-Liis Ilusaga aga kogu Euroopa. Kes meist ei mäletaks «Kaelakee häält», mis saavutas Eurovisioni lauluvõistlusel 5. koha. Kas kordame ajalugu?

5. ARIADNE «FEEL ME NOW» / Autorid: Margus Piik, Tomi Rahula, Anni Rahula

Liina Ariadne Pedanik on sündinud 2. augustil 1998 perre, kus muusika on alati olnud tähtsal kohal. Praegu käib ta Viimsi Keskkooli 12. klassis. Kolmeaastaselt alustas laulmist ema juures Ita-Riina Muusikastuudios. Liina osales esimesel lauluvõistlusel nelja-aastaselt ja võitis oma vanuserühmas võistlusel Harjumaa Laululaps esimese koha. Sellest ajast peale on Liina edukalt osa võtnud paljudest Harjumaa lauluvõistlustest. 11-aastaselt alustas ta Viimsi Muusikakoolis trompetiõpinguid, mis kestsid neli aastat. 2008. aastal alustas Liina näitlemist Viimsi Kooliteatris, kus mängis aastate jooksul kaasa üheksas muusikalis, millest viimane toodi lavale 2015. aastal. Samal aastal käis Liina end proovile panemas saates «Eesti otsib superstaari». Ta soovis eelkõige esitada väljakutse iseendale ja jõudis ka teatrivooru. Liina on varem avaldanud ka mõned cover’id Youtube’is, mis on saanud positiivset vastukaja.

6. UKU SUVISTE «SUPERNATURAL» / Autorid: Oliver Mazurtšak, Uku Suviste

Uku Suviste on Eesti laulja, pianist, helilooja ning produtsent. 2006. aastal tuli ta lauljate konkursil «Kaks takti ette» kolmandale kohale. 2010. aastal võttis osa Venemaa suurimast lauljate konkursist «Uus laine» («Novaja Volna») ja saavutas sealgi kolmanda koha. Uku on lõpetanud Tallinna muusikakooli klaveri erialal 1997. aastal. Pärast keskkooli läks ta kaitseväe ajateenistusse ning asus õppima IT Kolledžisse, mille lõpetas 2005. aastal. Paralleelselt õppis ka Georg Otsa nimelises muusikakoolis pop-jazz-laulu erialal. Hiljem töötas ta Otsa koolis ka kontsertmeistrina. Seejärel täiendas Uku end Bostonis Berklee College of Musicus laulmise ning nüüdisaegse muusika loomise ja produtseerimise erialal. Tänu headele õpitulemustele, oli ta ka kogu kooliaja vältel nn Dean’s listis, kuna õpingute keskmine hinne oli 3,8 (maksimum 4). 2005. aastal võitis Uku Suviste teise koha Uno Naissoo nimelisel loominguvõistlusel a capella looga «Sõbrad». Aasta varem sai eriauhinna looga «Never Have to»; 2008. aastal võitis sama konkursi looga «Refreshing». Ta on kaasa teinud paljudes muusikalides, mängides peaosa Tony rolli «West Side Storys» ning viimati Danny rolli «Grease’is». 2010. aastal osales Uku telesaates «Laulud tähtedega»; 2014. aastal telesaates «Su nägu kõlab tuttavalt»; 2015–2016 tegi kaasa telesarjas «Üheotsapilet», mängides seal Vaimu rolli.

7. LAURA PRITS «HEY KIDDO» / Autorid: Tara Nabavi, Laura Prits, Andres Kõpper

Laura Prits on 23-aastane Tallinnast pärit laulja, kes on varem tuntust kogunud rock-ansambli Ziggy Wild solistina. 2013. aastal võitis Ziggy Wild konkursi Noortebändi ning pärast seda on ansamblil olnud palju kontserte nii Eestis kui ka välismaal. 2015. aasta suvel tõi Ziggy Wild Poolast koju rahvusvahelise bändide konkursi tiitli, mis andis ühtlasi võimaluse olla soojendusesinejaks Poolas korraldatud Carlos Santana kontserdil Charlotta Valley rock-festivalil. Eesti Laulul astub Laura Prits esimest korda avalikkuse ette sooloartistina, näidates publikule veidi teistsugust külge kui karmilt rock’i- šikilt ootaks.

8. KARL-KRISTJAN & WHOGAUX FEAT. MAIAN «HAVE YOU NOW» / Autorid: Karl-Kristjan Kingi, Hugo Martin Maasikas, Maian Lomp

Karl-Kristjan Kingi on sündinud 11. detsembril 1990. aastal. Enamjaolt on noormees kogunud tuntust trummarina ansamblites Outloudz, Bedwetters ja Epordwerk. 2004. aastal võideti Bedwettersiga Eesti Noortebändide konkurss, millele järgnes 2007. aastal MTV «New Sounds of Europe» auhind. Ühtlasi on Bedwetters noppinud ka kodumaalt tiitleid nagu Raadio2 aastahitt jne. Outloudziga liitus Karl-Kristjan 2011. aastal, kui lugu «I wanna meet Bob Dylan» pääses Eesti Laul 2011. eelvoorudesse. Outloudz saavutas 2011. aasta Eesti Laulul märkimisväärse 2. koha. Epordwerk on aga elektroonilise rock-muusika bänd, kus Karl-Kristjan solistina üles astub. 2009. aastal võideti Jägermeister Rock Liiga, millele järgnes suvetuur koos Tanel Padar & The Suni ja Ott Leplandiga. 

9. JANNO REIM & KOSMOS «VALAN PISARAID» / Autor: Janno Reim

Kõnealune kollektiiv sai kokku aastal 2013, kui salvestati bändi esimene lugu «Maybe Maybe». Ansambli nimeks on sellest ajast tänase päevani Super Hot Cosmos Blues Band. Koosseis: Janno Reim (laul ja kitarr), Erki Reim (kitarr), Mati Sütt (basskitarr), Ilja Sharapov (trummid). Üllataval kombel läks esimese looga kohe väga hästi ja lugupeetud publik hääletas «Maybe Maybe» Eesti Laul 2014 konkursi finaalis auväärsele teisele kohale. Sama aasta sügisel ilmutati koostöös produtsent Martin Kikasega Tartus Ö Stuudios salvestatud esikalbum «Countdown To Jesus». Plaat platseerus Laseringi 2014. aasta müügitabelis 8. kohale. Järgnes tihe ja tore aeg suuremaid ja väiksemaid kontserte üle kogu kauni Eestimaa. Sekka ka meeldiv hulk ülesastumisi erinevates tele- ja raadiosaadetes. Ajapikku lisati ka singlid «God is Good», «Life is Easy» ja «El Gran Dinero». Aasta 2016 algusest hakkas ansambli muusika ja sõnade autor Janno Reim kirjutama eestikeelset muusikat. Tulevast materjali Janno Reim & Kosmos nime alt tegema hakataksegi. Eestikeelne plaat valmib ja konkursile sai saadetud satsi esimene stuudiosse jõudnud pala «Valan pisaraid». Head kuulamist!

10. LEEMET ONNO «HURRICANE» / Autorid:  Leemet Onno, Ed Struijlaart

Leemet Onno (sündinud 5. juunil 1990) on eesti laulja. Ta on varem kogunud tuntust saate «Eesti otsib superstaari» neljandal hooajal, kus jõudis 10 finalisti sekka ja saavutas 7. koha. Tema laulukarjäär algas juba varakult ja ta on esinenud ka kahel korral «Laulukarusselli» finaalis. Leemet valiti 2002. aastal Hiiumaa laste lauluvõistluse parimaks laulupoisiks (juhendaja Heli Lindmäe), millele lisandus ka parima merelaulu eripreemia. Aastal 2007-2011 tegutses solistina ansamblis The Filler. Peale mõningast eemalolekut muusikategemisest on tal praegu uus bänd ning loodetavasti peagi on oodata uut muusikat.

KUULA LAULE!

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles