Elu24 Eurovisioonil: liigu koos meiega Maidanilt Eurovisiooni toimumispaika

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kogu Kiiev on Eurovaimustusest nakatunud – linn on tihedalt täis Eurovisiooni plakateid ja ülevas meeleolus inimesi, kes neil taustadel ennast jäädvustada soovivad. Vaata, milline näeb välja kesklinna melu ja teekond toimumispaika, milline on hiiglaslik pressikeskus ja lauluvõistluse toimumispaik. Vaata ja saa osa kõigest sellest, mida näevad reporterid Laura Kurs (elu24.ee) ja Kristina Herodes (postimees.ee)

Ilm on suviselt soe ja optimism üleval, ehkki mitte kuigi kaugel toimuvale sõjale on kõikjal palju viiteid. Hetkel aga valitseb tõsiste uudiste üle üle-euroopalise lauluvõistluse möll ja melu.

Adumaks kui massiivse linnaga on tegu, võiks ette kujutada – kui võtta kogu Eesti rahvas ja korrutada kahega, mahuks nad lahedasti siia elama, elanikke on siin hiljutistel andmetel ligi 2,9 miljonit. Kiiev on Euroopa pealinnadest suuruse poolest seitsmes.

Tänavuse Eurovisiooni sümboliks on rahvuslik Ukraina kaelakee ja amulett Namysto. See pole mingi juhuslikult valitud ehe – iga kivi selles on ainulaadne, ringimotiiv kordab Euroopa ühenduse täheringi ning eripärade tunnustamine kõlab hästi kokku selle aasta teemaga: tähistame mitmekesisust! ("Celebrate Diversity"). Kohapeal vaatab kujund vastu igal tänavanurgal ning on olemas ka kaelakee kujul - usutavasti üks viimaste aastate ägedamaid euronänne. Seda kannaks rõõmuga nii eurofännid, disainisõbrad kui need, kes usuvad amulettide üleloomulikesse võimetesse. Legendi kohaselt on sellisel keel võime kandjat kaitsta ja hoida igvasti tema ilu ja tervist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles