Laura ja Koidu teine lavaproov: külmavärinaid tekitavad hääled! (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laura ja Koit Eurovisiooni proovis.
Laura ja Koit Eurovisiooni proovis. Foto: Sander Ilvest

Hetk tagasi astusid Eesti esindajad Koit ja Laura lavalt alla, lõpetades teise lavaproovi. Hetkel veel vaid ajakirjanikele ja fännidele avatud saalis kaikus üks proovipäeva võimsamaid aplause. "See lugu ajab mulle külmavärinad peale ja läheb otse hinge," õhkas esireas kirglik Euroviooni fänn, ukrainlane Axel Fedorovich.

Koidu ja Laura etteaste laval oli erakordselt haarav ja laetud. Lihtne oli end täiesti unustada, laulu sisse lahustuda, ühes looga mälestustesse kaasa rännata. Must-valge lavagraafika ja valgusmäng lõi kahe tähe foonile dünaamilise vaatemängu, mis suurepäraselt artiste toetas. Tihti juhtub Eurolaval ka seda, et efekti nimel luuakse pillerkaar, mis lauljad täiesti neelab, kuid Eesti etteastes oli tasakaal paigas.

Lummav pruut? Laura Eurovisiooni proovis.
Lummav pruut? Laura Eurovisiooni proovis. Foto: Sander Ilvest

"See lugu ajab mulle külmavärinad peale ja läheb otse hinge," õhkas eurofänn Axel Fedorovich. Ukraina noormees on võistlust kirglikult jälginud üle kümne aasta. "Finaalis? No loomulikult olete te finaalis, selles pole küll mitte mingit kahtlust! Ühed parimad lauljad sel aastal üldse!"

Fännid: "Finaalis? No loomulikult olete te finaalis, selles pole küll mitte mingit kahtlust!"

"Ma arvan, et Eesti lugu on parim, selle aasta parim!" kuulutas Hispaania Radio Sant Anderu esindaja Ernest Palacin. "Mulle meeldib selle kaheksakümnendate kõla ja nostalgia, ma usun et see läheb inimestele väga hinge."

"Väga professionaalne, väga-väga professionaalne!" aplodeerivad ajakirjanikud Eurovision-spain.com ajakirjanikud Hispaaniast. "Juba selle eest, kui elegantsed nad mõlemad laval välja näevad, kui veenvad, kuidas nad lava valitsevad - juba selle eest nad võidavad!"

Karismaatiline Koit Eurovisiooni proovis.
Karismaatiline Koit Eurovisiooni proovis. Foto: Sander Ilvest

Sven Lõhmus on osanud luua meloodiamotiivi, mis kohe meelde jääb ning kummitama hakkab, Koidu falsett ning Laura samal kõrgusel helisev madal hääl kannavad selle kaunilt kuulajateni. Teises proovis esitasid Koit ja Laura lugu kolmel korral ja iga kord täitis saali tavalisest mitmeid kordi võimsam aplaus.

Laura ja Koit Eurovisiooni proovis.
Laura ja Koit Eurovisiooni proovis. Foto: Sander Ilvest

Eesti astub lavale teises poolfinaalis neljapäeval, 11.mail eelviimasena. Vahetult enne Eestit kõlab Leedulaste "Rain Of Revolution" ja viimasena Iisraeli "I Feel Alive". Mida arvavad rahvusvahelised muusikaajakirjanikud ja fännid lugudest meie ees ja taga.

"Viis kuud nägid leedukad vaeva, et oma ideaalset eurolugu leida ja siis valisid sellise. Hm, huvitav valik," kostus fännide ridadest. "Energia on agressiivne ja negatiivne."

Iisraeli esindava IMRI puhul pälvisid laulust enam tähelepanu artisti kaunid käelihased ja kuum must maika. Lustakas tantsulugu jääb kergesti kõrva ja tümpsub diskosaalides kindlasti veel kaua. Iseasi, kas sellest piisab ka finaali pääsemiseks.

Otsustav hetk Laurale, Koidule, "Veronale" ja Eestile jõuab kätte juba  11.mai õhtul.

Koit Toome ja Laura Põldvere pressikonverents pärast Eurovisiooni proovi.
Koit Toome ja Laura Põldvere pressikonverents pärast Eurovisiooni proovi. Foto: Sander Ilvest
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles