Victoria: pole mõtet nukrutseda, Jaani!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Victoria
Victoria Foto: Erakogu

Elu24 uuris, millised emotsioonid valdasid peale Eurovisiooni finaali meie kohalikke staare. Kas Getteri eelviimane koht oli šokk? Mis läks nihu? Miks me Euroopale peale ei läinud?

Mulle meeldisid väga paljud ja elasin Getterile kaasa. Lootsin, et ta on vähemalt esikolmikus.
Tegelikult oli Eestil kõik olemas – sütitav lugu, meeldejääv viis, temaatilised dekoratsioonid ja kõige huvitavam taustavideo – kõik oli väga dünaamiline. Samuti värvide valik oli üks parimatest.
Laul - arenguga, jäädki vaatama. Grimm tegi Getteri natuke vanemaks, aga kõik ei olegi teda teistsugusena näinud.

...ja siis selline ootamatu tulemus.

Ma arvan et põhjus on selles, et Euroopas ei saa laulda (ja hästi laulda!) Ameerikast. Ameerika ja Euroopa on otsesed konkurendid nii elus kui meelelahutusäris.

Kui ma olin USAs, siis oli seda väga hästi tunda. Sõna Rockefeller assotsieerub eurooplastele Ameerikaga. Meie turul on juba nagunii väga palju ameerika lugusid.. arvan, et eurooplased ignoreerisid meie lugu... kusjuures kõik. Kihlvedude vahendajad paigutasid Getteri favoriitide hulka, kuid seal töötavad professionaalid ja hääletajateks on tavakodanikud..

Sama situatsioon oli ka Venemaaga. Ei oleks pidanud nii kõva häälega rääkima, et nende loo autor Red One töötab Ameerika muusikute heaks. Venemaa tulemus polnud ju kaugel Eesti omast. Euroopale meeldib, et «omad» laulaksid «omadest» … Pole mõtet nukrutseda, Jaani! Võtame sellest järgmiseks korraks õppust!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles