Juhan Paadam Eurovisioonil hääletamisest: kõik petavad seal kõiki

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Paadam.
Juhan Paadam. Foto: Marina Pushkar

Eesti Eurovisiooni endine delegatsiooni juht Juhan Paadam ütles, et pakkumisi Eesti žüriilt paremaid punkte saada on tehtud varemgi. Paadam kinnitab, et kõik pakkumised lükati tagasi. 

«Eesti delegatsioon ei ole aga kunagi enne mind ega minu ajal teinud mingit diili, ehkki pakkumisi on olnud igasuguseid,» rääkis endine Eesti Eurovisiooni delegatsiooni juht Juhan Paadam Õhtulehele.

«Öeldakse otse! Et tahaks Eesti žüriilt paremaid punkte ja Eesti telefonihääletuselt paremaid punkte. On olnud ka lava taga käijaid, kel tabelid näpus – sina saad nii palju punkte ja siis sina annad meile nii palju. See on niisugune Eurovisiooni bisnis: sina annad mulle 12 punkti ja mina sulle 12 punkti,» sõnas Paadam.

«Iga riik saab ju vaid üks kord 12 punkti anda, aga lubad näiteks kaheksale eri delegatsiooni vennale 12 punkti – kõik petavad seal kõiki. Kõik valetavad. Ja taolisi juhtumeid tõesti on,» muigab Paadam.

Paadam ütleb, et pigem harrastavad taolist ettevõtlikkust postsotsialistlikud riigid. «Lääneriigid punktidiilidega ei tegele, kuid ma ei välista, et totalitaarse režiimiga riigid kontrollivad tõepoolest oma žüriisid. Telefonihääletust vast mitte, sest žüriiga on lihtsam manipuleerida kui kogu rahvaga.»

«On olnud sedagi, et kohale ilmuvad tegelased küsimusega, kellele siin on vaja maksta, et saada sellised ja sellised punktid? – nii oli ühes Balkani riigis,» meenutab Paadam.

«Et kaks eelnevat aastat pole Eesti delegatsiooni juhile keegi mingeid punktidiile pakkunud, johtub sellest, et nad on uued näod – keegi neid ei tea ega tunne,» ütles Paadam
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles