Peagi selguvad Eesti Laulu 20 finalisti

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuulutati alanuks konkurss EESTI LAUL 2012
Kuulutati alanuks konkurss EESTI LAUL 2012 Foto: ERR

Eesti Laul 2012 on asumas stardijoonele. Esmaspäeval, 12. detsembril lõpeb lugude esitamine ning seejärel asub tööle muusikaasjatundjatest koosnev žürii.

Lauluvõistlusele saadetud palade hulgast valitakse välja 20 parimat, kelle hulgast selgitatakse veebruaris ja märtsis võitja.

Eesti Laul 2012 produtsent Heidy Purga sõnul on viimase kolme aasta jooksul muutunud muusikute jaoks iseenesestmõistetavaks, et detsember on uute laulude toomise aeg, mille järel sünnib midagi energiarikast ja edasiviivat.

«Eelmisel aastal jõudsid poolfinaalidesse mitmekülgsed ning erinevad artistid, kelle hulgast leidsid lemmiku väga erineva muusikamaitsega inimesed. Usun, et Eesti Laulu üheks peamiseks tugevuseks ongi kujunenud mitmekesine popmuusika,» leiab Purga, kelle sõnul on viimased kolm hooaega läinud tõusvas joones.

Laulukonkursside olulist kohta muusikamaailmas rõhutab ka rahvusvahelise plaadikompanii Universal Music Group esindaja Eestis, Leen Kadakas, kelle sõnul on need saanud lahutamatuks osaks nii Euroopa kui Ameerika popmuusikakultuurist.

«Lauluvõistlused ärgitavad nii uusi kui ka juba kogenud artiste looma ja oma loomingut avalikkusele esitama. Võita on sellest mõlemal poolel,» lisab Kadakas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles