Aasta hiljem: Shirubi Ikazuchi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shirubi Ikazuchi
Shirubi Ikazuchi Foto: Rock Cafe

Jaapanikeelse nimega bänd Shirubi Ikazuchi on pärast võistlust Eesti Laul 2011 andnud välja plaadi ning vahetanud ühe oma liikme. Sellega seoses sai ka bänd veidi teistsuguse ja uuema hingamise.

Eesti Laulu järgselt on Shirubi Ikazuchi jõudnud paljude uute kuulajateni.

«Möödunud aasta tähtsamateks sündmusteks olid tõenäoliselt  plaadiga tegelemine ja terve hulga kontsertide andmine, millest viimaseks ja suuremaks oli ETV «Eesti TOP7» gala. Ja muidugi oli üheks olulisemaks sündmuseks Eesti Laul, tänu millele me jõudsime paljude uute kuulajateni,» räägib Shirubi Ikazuchi looja ja laulja Silvi Pilt.

Eelmise aasta lugu «St Cabah» on endiselt nii fännide kui Pildi enda lemmik. «See on ilmselt üks mu lemmiklauludest. Me esitame seda lugu oma kontsertidel ikka veel ja publik laulab seda isegi kaasa,» jutustab ta rõõmsalt üllatunult.

«St Cabah’le» tehti ka hulgaliselt töötlusi, millest ühe autoriks oli Pille Piir, kes nüüd on Shirubi Ikazuchi liige.

««St Cabah’le» tuli palju remixe, millest üks oli Pille oma. Pillet ma küll tol hetkel ei tundnud, aga kui ta pärast ühte meie kontserti mulle kirjutas, kasutasin võimalust ära ja küsisin, kas ta oleks huvitatud minuga koos bändi tegemisest. Ja minu õnneks oligi!» räägib Pilt uue liikme leidmisest.

Soov areneda ja ägedam olla
Jaapanikeelse nimega bänd Shirubi Ikazuchi sai alguse solist Silvi Pildi armastusest jaapani muusika ja anime vastu. Kuid nii nagu on Pildi huvi tõusva päikese maa vastu muutunud, on arenenud ka bändi looming: algusaegadest on muusika saanud küpsemaks ning Jaapani temaatika ei mängi enam olulist rolli.

«Praegu ma enam ei tarbi Jaapani kultuuri kuigi palju, kuid nime sellepärast ka muutma ei hakka. Meie looming on stiililiselt ikka samamoodi meloodiline elektrooniline muusika, kus on ägedaid harmooniaid. Aga muusika on saanud täiskasvanulikumaks ja küpsemaks,» kirjeldab Pilt.

Praegu mõtleb Shirubi Ikazuchi uut live-kava ning võtab veidi rahulikumalt enne uue plaadi tegemist: «Paneme praegu uut kava kokku, mida esitada. Tegeleme uute lugudega ja püüame lihtsalt ägedam bänd olla. Kuna aasta lõpus oli palju kontserte, siis hetkel proovime ennast natuke koguda uuteks lugudeks ja ülesastumisteks.»

Selle aasta Eesti Laulu kavatseb Pilt kindlasti jälgida. «Kindlasti ma vaatan, kuid ei sea konkursi osas mingeid ootusi. Nii palju kui ma lugusid olen kuulnud, on need olnud head, küll aga väga teistsugused kui eelmisel aastal. Tõenäoliselt on siis ka kogu show teistsugune, mida on põnev jälgida,» arvab ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles