Ott Lepland: seekord võiks meedia võiduspekulatsioonidest hoiduda

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Laulu I poolfinaali salvestamine
Eesti Laulu I poolfinaali salvestamine Foto: Jelena Rudi

Kodumaise konkursi Eesti Laul 2012 võitis Ott Lepland looga «Kuula», mis on kahasse kirjutatud folkmuusiku ja vabakutselise kirjaniku Aapo Ilvesega.

Vahetult pärast võidu selgumist ja loo kordusesitust võis Oti näolt lugeda üksnes positiivseid emotsioone. «Väga ülev tunne ja ääretult suur tänutunne,» kirjeldas Ott oma viimast esinemist Nokia Kontserdimajas.

Mis tõi Otile võidu, selle üle võib vaid spekuleerida, kuid laulja ise usub, et «Kuula» paneb publiku sõna otseses mõttes kuulama. «Ma tahaks loota, et selle loo eduvalem on see, et ta eristub suures showmeres, mis Bakuus lahti läheb.»

Ott ise hoidis pöialt Lennale ja Tenfold Rabbitile. «Mõlemad olid lood, mis jäid hästi meelde,» põhjendas ta.

Suure tähelennu pinnalt on Eesti Laulu võit Ott Leplandile juba mitmes pikas nimekirjas - on ju selja taga saate «Eesti otsib superstaari» ja ka «Laulupealinna» võit. «Tunnen, et mul on vedanud. Arvatavasti on sellise tähelennu põhjuseks see, et olen ajanud oma asja ja jäänud iseendaks,» usub ta.

Eurovisiooni on laulja jälginud juba pikalt ning mõte ka ise suurel laval esineda, on peast läbi käinud küll. «Ei ütleks, et see on olnud suuremat sorti eluunistus, aga mul on väga hea meel, et saan oma kodumaad nii tähtsal sündmusel esindada. Luban anda endast absoluutselt sada protsenti.»

Varasematelt Eurovisioonidelt on teada aga tõsiasi, et väljavalitud artistidele on asetatud suure koormana õlgadele võiduootus. «See näpuga näitamise risk on alati olemas, et ei pruugi nii hästi minna, sellepärast tahakski inimestele edasi öelda, et ei tasu ootusi kõrgeks ajada, muidu saab kukkumine valus olema.»

Ott meenutab möödunud aastat, mil Getter sildistati võitjaks juba ainuüksi finaalipääsuga ning meedias arutati, kas Saku Suurhall on piisavalt suur, et seal uuesti Eurovisiooni korraldada. «Ma arvan, et selline meedia üleshaipimine mõjutab palju avalikku arvamust. Loodan, et sel korral võetakse asja rahulikumalt. Mina igaljuhul kavatasen jääda rahulikuks.»

Bakuust ja Azerbaidžaanist teab Ott nii mõndagi - vähemasti lipuvärve oskam mees nimetada. Bakuu linnaga on lauljal ka oma plaan. «Kindlasti võiks ju linnaga tutvuda ning kohalikud vaatamisväärsused üle vaadata, aga ennekõike keskendun ikkagi laulule.»

Eurovisioonieelsel ajal kavatseb Ott võtta paariks nädalaks aja maha ning puhata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles