Juhan Paadam: miks Eesti Laulu korraldajad Eurovisiooni häbenevad?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Paadam
Juhan Paadam Foto: PEETER LANGOVITS/PM/EMF

Kümne aasta tagust vägitegu ehk Tallinnas korraldatud Eurovisiooni lauluvõistlust meenutab Juhan Paadam tänini uhkusega.

Mõni ime - tolle aasta filigraanset korraldust meenutatakse eri riikides soojalt tänaseni, kirjutab Õhtuleht.

«Tiim, kes aastatel 2001-2002 seda korraldas, tegi oma tööd südamest ja mitte häbenedes,» mäletab Paadam, kellele jääb täna mõistatuseks, miks Eesti Laulu korraldajad avavad saadet küll Eurovisiooni saatepea ja signatuuriga, kuid muidu püüavad Euroopa suurimast telesaatest irduda.

«Miks ikkagi öeldakse, et Eesti Laul pole Eurovisiooniga seotud ning maksimum, mille võitjale anname, on lennupiletid Eurovisioonile?» imestab Paadam.

«Eurovisiooni lauluvõistlus on Euroopa vanim televisioonialane koostöö ja selleks see ka jääb - ei ole mõtet seda häbeneda! Ei ole vaja pead põõsasse pista! Ma ei saa sellest häbenemisest aru, sest praegu jääb mulje, nagu läheksime võrkpallivõistlusele korvpalli mängima.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles