Ott Lepland: peame õnne tänama, et Eurovisioonil teisiti ei läinud

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti eurolaulik Ott Lepland
Eesti eurolaulik Ott Lepland Foto: Sergey Ponomarev/AP

«Reeglid on sellised, et poole häältest annab žürii ja poole rahvas - ma ei näe põhjust siin enam millegi üle arutleda,» vastab tänavu Eurovisiooni lauluvõistlusel Eestile kuuenda koha toonud Ott Lepland küsimusele, kuidas ta suhtub sellesse, et võistluse kodulehel avaldatud punktide järgi oleksid Eurovisiooni vaatajad hääletanud Eesti hoopis 12. kohale.

«Peame siis õnne tänama, et reeglid on sellised, et ka žürii saab hääletada. Meil Eestis on ju sama süsteem - ma ei mõista, miks nüüd tahetakse sellest hullu poleemikat tekitada,» pahandab Ott esiti, kuid tunnistab, et tavaliselt läheb talle tegelikult rahva arvamus rohkem korda, kirjutab Õhtuleht.

«Aga ma usun, et sellise võistluse puhul on žürii olemasolu vajalik just seetõttu, et vältida seda, et inimesed ainult oma naaberriikide poolt hääletavad: žürii hindab ikka laulu ka pädevalt,» arvab Ott.

«Ma leian, et see süsteem võiks jätkuda - rahvas peab kindlasti hääletama. Ehk võiks rahva häälte kaal olla isegi 60% ja žüriil 40%, kuna minu jaoks on esimene alati olulisem.»

Olgugi et Ott taunib igasuguste oletuste tegemist ja küsimusi stiilis aga-mis-oleks-kui, ütleb ta, et oleks ka 12. kohaga rahul olnud. «Mina ütlesin algusest peale, et läksin sinna oma riiki väärikalt esindama, ja see oli minu jaoks märksa olulisem kui tulemus.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles