Esmaspäeval kukub Eesti Laul 2013 lugude esitamise tähtaeg

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Laul 2012 finaali peaproov
Eesti Laul 2012 finaali peaproov Foto: Jelena Rudi

Suurima kodumaise lauluvõistluse Eesti Laul 2013 lugude esitamise tähtaeg on juba esmaspäeval, 10. detsembril. Seejärel valib muusikaasjatundjatest žürii saadetud palade hulgast 20 parimat, mis pääsevad kahte poolfinaali.

Konkursi Eesti Laul 2013 produtsendi Heidy Purga sõnul toimub võistlus juba viiendat korda ning seniste võitjate nimistu, kuhu kuuluvad Urban Symphony, Malcolm Lincoln & Manpower 4, Getter Jaani ja Ott Lepland, saab taas väärt täiendust.

«Ootame muusikainimesi oma loominguga telemajja hiljemalt esmaspäeval kell 15.00. Kõigil on võimalus veel osaleda ning edasipääsu korral suure auditooriumi ees esineda,» ütles Purga.

Raadio Sky Plus programmidirektor Toomas Puna, kes oli mullu poolfinalistide väljavalijate hulgas, rääkis, et töö eelžüriis annab suurepärase ülevaate Eesti muusika hetkeseisust. «Kui oled 100-150 lugu läbi kuulanud, siis on pilt päris selge. Ühtlasi olen veendunud, et kõik lood, mis on väärt kahekümne parema hulka kuulumist, sinna ka jõuavad,» kinnitas Puna. Tema sõnul käib parimate palade valimise juurde ka diskussioon ja arutelu, kuid otsus langetatakse alati demokraatlikult.

Puna hinnangul on käesolev aasta pakkunud muusikalises mõttes rohkem kui eelmine.

«Eesti artistide looming on olnud mitmekesine ja huvitav ning pälvinud tähelepanu välismaalgi.» Selles valguses võib Toomas Puna arvates oodata väga põnevat finaali, sest konkurents tuleb tihe.

Võistluse Eesti Laul 2013 ajakava:

- heliteoste konkursile esitamise tähtaeg on 10. detsember 2012 kell 15
- žürii valib nende hulgast 20 parimat, mis tehakse avalikuks hiljemalt 14. detsembril 2012
- esimene poolfinaal toimub 16. veebruaril 2013
- teine poolfinaal toimub 23. veebruaril 2013
- finaal toimub 2. märtsil 2013 Nokia kontserdimajas.

Lisainfot konkursi kohta leiab siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles