«Leto sveti» analoogi Rootsis edu ei saatnud

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andra Generationeni laulus «Kebabpizza Slivovica» kõlavad meloodiad toovad esile serbia, makedoonia, kreeka, türgi ja mustlasmuusika motiive. Edu see neile aga ei toonud.
Andra Generationeni laulus «Kebabpizza Slivovica» kõlavad meloodiad toovad esile serbia, makedoonia, kreeka, türgi ja mustlasmuusika motiive. Edu see neile aga ei toonud. Foto: promo

Rootsi Melodifestivaleni ehk Eurovisiooni kohaliku eelvooru teises poolfinaalis astus laupäeval kaheksa üritaja hulgas ette ka Kreisiraadio «Leto sveti» mõnetine analoog – kuue põhiosas keskealise mehe kooslus Andra Generationen (Teine Generatsioon, pildil) esitas laulu «Kebabpizza Slivovica».

See on tegijate meelest huumorivõnkes laul, milles kõlavad meloodiad toovad esile serbia, makedoonia, kreeka, türgi ja mustlasmuusika motiive. Ent rootslased ei pidanud seda siiski sobilikuks isegi mitte kohalikule finaalvõistlusele saata. Andra Generationen on tegutsenud Rootsis juba kakskümmend aastat.



Olgu lisatud, et edutult osales Västeras ABB Arenal peetud

show

’l ka teine artist, kes oma laulus slaavi mõjutusi kasutas. The Nicole mainis oma palas «Razborka» korduvalt sõnu «vodka», «davai» ja «razborka», kuid sellestki ei piisanud finaali jõudmiseks.



Rootslaste eurolaulu valimine ehk Melodifestivaleni finaal on 15. märtsil, Serbia pealinnas Belgradis peetaval Eurovisioonil näeb Rootsit 22. mail teises poolfinaalis. (PM)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles