Pihlamägi: Türgi protest Eurovisiooni muudatuste vastu on naeruväärne

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olavi Pihlamägi
Olavi Pihlamägi Foto: Peeter Langovits

Türgi ei osale 2013. aasta Eurovisioonil, sest peab ebaausaks reegleid, mille järgi Saksamaa, Hispaania, Prantsusmaa, Itaalia ja Suurbritannia pääsevad automaatselt finaali ning ülejäänute saatuse otsustab žürii ja televaatajate hinde summa. Eurovisioonispetsialist Olavi Pihlamägi peab Türgi protesti naeruväärseks.

«Eurovisiooni reegleid muudetakse ju alailma - paar aastat katsetatakse üht mudelit, siis minnakse jälle teise peale,» ütleb Olavi Pihlamägi Õhtulehele. «Alguses otsustas võitja ju ainult žürii. Siis tekkis juurde rahvas. Siis otsustas võitja ainult rahvas. Nüüd ollakse jälle mõlema juures tagasi. Ma olen kindel, et veidi aja pärast tehakse taas muudatusi!»

Aga ikkagi: mis siis Türgit Eurovisioni juures ärritab? Ainuõiget vastust Pihlamägi pakkuda ei oska. «Nad on ju temperamentne rahvas. Itaallased loobusid 1997. aastal ainult sellepärast, et nende laul ei tulnud nii heale kohale, kui nad lootsid. Nad arvasid, et nende laul on kindel võidulugu!» meenutab Pihlamägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles