Rolf Roosalule ei meeldi, et teda Eesti Laulu veteraniks kutsutakse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Tähed jääl» kuues otsesaade.
Rolf Roosalu väänas käe välja
«Tähed jääl» kuues otsesaade. Rolf Roosalu väänas käe välja Foto: Viktor Burkivski

Rolf Roosalu osaleb seekord Eesti Laulul nii esitaja, kui autorina! Lisaks sellele laulule, mida Rolf ise esitab, on tema kirjutanud ka Rosanna loo. Rolf Roosalu pääses Eurovisiooni Eesti poolfinaali juba kuuendat korda järjest.

Rolf on tänavu Eesti Laulu poolfinaalis esindatud kahe lauluga. Ballaadi «With U» laulab ta ise ning Rosannale kirjutatud «Follow Me» astub samuti võistlustulle. Raadio Elmar uuris hommikuprogrammis Rolfilt, mida ta ise arvab «veterani»- tiitlist ja miks ta sel aastal ballaadiga üles astub?

Rolf, sa oled vist juba tõeline Eesti laulu veteran juba?

Ma ei tea..., ma ei taha, et nii öeldakse... Kõlab kuidagi nii, et ma olen juba nii vana...

Aga kas oled ikkagi arvestust pidanud, mitu aastat järjest oled poolfinaali jõudnud?

Solistina tuleb vist kuus korda...

Järjest?

Jah, järjest.

Siis peaks vist kõik Eesti pop-muusikud sinu poole pöörduma ja küsima, kuidas seda õiget hitti meisterdada?

Ma ei tea... Ma arvan, et neid hitimeistreid on paremaidki siin Eestis meil. Eks see on muidugi maitse asi.

Tuleb mainida, et sinu looming  žüriile igatahes meeldis, sest sinu kirjutatud laul Rosannale pääses ka edasi poolfinaali?

Jah, kaks lugu ma sinna saatsin ja mõlemad lood said sisse. Selles suhtes olin üllatunud, väga positiivselt üllatunud. Aga samas, eks seda ettevalmistustööd on ka jälle topelt.

See laul, mida sa ise seekord laulad, on küllalt aeglane. Mis selle põhjustas?

Ma ei olnud kunagi ballaadiga Eesti Laulul käinud. Olen küll saatnud, aga ei läinud läbi. Nüüd proovisin uuesti, kuna on mõned minu fännid, kes hoiavad mulle pöialt, kirjutasid mulle ja küsisid, miks ma ikka ballaadi ei laula. Mõtlesin, et okey, ma proovin siis.

Ja tuli välja küll?

Jah, mul oli olemas üks selline demo ja selle demo ma sinna siis saatsingi. See läks läbi ja nüüd tegime sellest veel natuke paremagi versiooni.

Kas ballaadi on tehniliselt raskem laulda, kui kiiret lugu?

Närv peab olema päris hea. Kui sa ballaadi lauldes oled üleliia närvis, siis see paistab rohkem välja. Kui kiirelt laulda, siis seal ju rabistad ja tormad mööda lava ringi ja siis võib-olla inimesed ei panegi seda nii tähele. Aga lavanärv ei ole minu jaoks enam probleem. Vähemalt ei tohiks olla.

Sul on selles ballaadis päris kõrged noodid. Kas pabistad ka, et kas tuleb ikka livena välja?

Ei pabista. Olen seda livena juba laulnud ka. Selle peale ma üldse pole mõelnud, et äkki ei tule... Ei olegi sellist varianti, et ei tule. Tuleb küll!

Millist sõnumit sinu lugu kannab?

Vokaaltehniliselt on see kõva pähkel, aga sõnumi poolest ülilihtne ja võib-olla isegi naiivne. See räägib kahest inimesest, kes kunagi on justkui olnud väga suures armastussuhtes. Mingi asi viis neid lahku ja aastate pärast saavad nad uuesti kokku ja siis see lugu nagu algabki sõnadega: «See lugu ei olnud läbi siis ja ei ole praegugi veel...»

Laval olen seekord täiesti üksi. Ka «maitsetu» kostüümiga ei hakka seekord üle pakkuma nagu ma seda tavaliselt olen teinud... Ja kõik saab ühesõnaga olema väga maitsekas.

Edu sulle Rolf Eesti Laulu poolfinaalis ka Elu24 poolt!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles