Eurolaulud lõpusirgel

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teräsbetoni jätkab lauluga «Missä miehet ratsastaa» Lordi rajatud teed, ehkki mitte nõnda rajult.
Teräsbetoni jätkab lauluga «Missä miehet ratsastaa» Lordi rajatud teed, ehkki mitte nõnda rajult. Foto: promo

Läinud nädalavahetusel valisid kuus riiki laulud, mis neid mais Serbia pea­linnas Belgradis pee­taval 53. Eurovisioonil esindavad.

Soome Eurovisiooni eelvoorus tunnistasid televaatajad – kelle hulka YLE2 vahendusel kuulusid ka eestlased – võitjaks raskerokibändi. Ansambel Teräs­betoni võitis kuulajate südamed lauluga «Mis­sä miehet ratsastaa».


Fännide veebileht esctoday.com nendib, et juhul kui Eurovisiooni ajaks soomekeelset teksti ingliskeelseks ei muudeta, astuvad soomlased pärast kümneaastast vaheaega taas võistlustulle emakeelse lauluga.

Lätlastel tantsulugu

Eurolaul on valitud ka lõunanaabritel lätlastel. Ülekaaluka võidu saavutas bänd Pirates of the Sea palaga «Wolves of the Sea». Ansamb­lisse kuuluvad Aleksandra Kurusova, Janis Vaišla ja Robert Meloni, viimane neist kuulus ka mullu Lätit esindanud kollektiivi bonaparti.lv ridadesse. Lätlaste tänavune eurolaul on kergesti meelde jääv tantsulugu.

Oma valiku tegid ka inglased. Ühendkuningriikide eest annab oma parima mustanahaline Andy Abraham lauluga «Even If», mille üks kaasautoreid ta on.

Gruusiat esindab Vene est­raadisõprade ammune tut­tav pime lauljatar Diana Gurts­kaja, kes üritas mullu Valgevene laulukonkursi kau­du europüünele trügida. «Pea­ce Will Come» kinnitab teist korda Eurovisioonil osalevate grusiinlaste head maitset.

Vana tuttav

Kreeklaste valik langes Kalomoira esitatud laulule «Secret combination», mille autoriteks on huvitavate nimedega Poseidonas Gian­no­poulos ja Kostas Pantzis. Kalo­moira on New Yorgis sündinud lauljatariga, kes lisaks muusikaalastele edusammudele on Kreekas menukas seebiooperitäht.

Iisraelis interpreteeris kõiki konkursilaule Boaz Mauda. Eurovisioonile osutus valituks «Kaila kan», mille muusika ja üheks sõnade autoriks on sellele riigile kümne aasta eest võidu toonud ja Tallinnaski esinenud trans­sek­suaal Dana International. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles