Mis lugu sai Lennalt kõrgeimad punktid?

Rivo Veski
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Laul 2013 esimene poolfinaal. Lenna Kuurmaa.
Eesti Laul 2013 esimene poolfinaal. Lenna Kuurmaa. Foto: Jelena Rudi

Eesti Laulu finaali pääsesid teisest poolfinaalist koosseisud, mis tekitasid žüriis kerget segadust – rahva ja žürii arvamus läks väga paljuski teineteisest lahku.

«See oli päris suur üllatus, et nii palju erines žürii sellest viisikust. Ma arvasingi, et siin võivad tulla mingid erinevused. Näiteks arvasin, et tõenäoliselt Põhja-Tallinn saab finaali ja ka et Birgit Õigemeel võib viie edasipääsenu hulka jõuda,» kommenteeris žüriiliige ja lauljatar Lenna Kuurmaa.

Kõige kõrgemad punktid andis Lenna Liisi Koiksonile loo «Üle vee» eest. «Tundus, et täna (laupäevases poolfinaalis - toim) oli sel lool kõige tugevam esitus. Ilus laul ja Liisi laulab fantastiliselt hästi. See kõik kokku mõjus väga tervikliku esitusena,» hindas lauljatar.

Taseme kohta ütleb Lenna, et hindab seda endiselt Eesti Laulu konkursil väga kõrgeks ning ei kipuks ütlema, et see oleks kuidagi möödunud aastatega langenud. «Ma arvan, et siin pole kunagi olnud kerge otsuseid teha, kes saab edasi. Finaal tuleb väga raske ja eriti raske saab olema žüriil. Edasipääsenute nimekirjale vaadates ei oska ma isegi arvata, kes selle konkursi tänavu võidab.

Lenna usub, et otsustavaks saavad Nokia Kontserdimaja lavaesitused - ehk siis teisisõnu kui hästi või halvasti võistlejad oma võistluslugusid Eesti rahvale müüa suudavad.

«Otseesituse juures on oluline ikka see, et see oleks tugev ja mõjuv,» annab Lenna nõu.

«Kindlat närvi ja valmistagu end korralikult ette. Need kolm minutit laval on kõige tähtsamad,» edastab Lenna.

Eesti Laulule ise Lenna tänavu ei kandideerinud, küll aga ei välista ta mõnel järgneval aastal uuesti osalemist.

«Miks mitte. Ma pole kunagi öelnud, et ma enam ei võta osa. Need korrad, mil olen osalenud, on toimunud seetõttu, et mul on olnud laul, millega minna. Leian, et see on konkurss, kuhu tasub minna uutel tegijatel või kui vanadel, siis väga tugeva lauluga,» ei taha Lenna latti alla lasta.

Finaalkontserdil astuvad üles:

1. «With U» / Rolf Roosalu
2. «Üle vee» / Liisi Koikson ja Söörömöö
3. «Dance» / Rasmus Rändvee & Facelift Deer
4. «Enough» / Elina Born
5. «Meil on aega veel» / Põhja-Tallinn
6. «Suuda öelda ei» / Kõrsikud
7. «Et uus saaks alguse» / Birgit Õigemeel
8. «Ring The Alarm» / Teele/Tuuli/ULA & DrumAttack
9. «Meiecundimees üks Korsakov läks eile Lätti» / Winny Puhh
10. «Päästke noored hinged» / Grete Paia

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles