Žürii võim: rahvas oleks saatnud superfinaali Birgiti asemel Winny Puhhi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Winny Puhh ja Birgit Õigemeel
Winny Puhh ja Birgit Õigemeel Foto: Viktor Burkivski

Eesti Laulu korraldusmeeskond avalikustas eile punktid, mille alusel võitja välja kuulutati, kuid tähelepanelikul uurimisel selgub, et rahvas oleks superfinaalis meelsamini kuulanud Winny Puhhi, mitte Birgit Õigemeelt.

Kui hääletamisel oleks lugenud vaid rahva hääled, oleks konkurss kulgenud hoopis teisiti. Nõnda kogusid finaalis (esimeses voorus oli hääletajaid kokku 60 284 ja teises 59 347) enim hääli hoopis Grete Paia (12292) ning Winny Puhh (9800), Birgit Õigemeele poolt hääletati 9703 korral.

Superfinaalis, mille puhul lugesid vaid rahva poolt antud hääled, helistati Õigemeele poolt 30 333 ning Paiale 29 014 korral.

Kuigi kõik tundub JOKK, tuleks meelde tuletada, et siinkohal ei lugenud rahva arvamus, vaid superfinaali pääsemisel mängis olulist rolli žürii, kes oli Õigemeelele andnud 9, Paiale 6 ja Winnyle 7 punkti.

Nõnda tekib küsimusel, mis oleks saanud siis, kui superfinaalis oleks pidanud rinda pistma Winny ja Paia? Kes oleks sellest võistlustulest võitjana väljunud?

Lõppkokkuvõte nägi välja järgmine:

1. «Et uus saaks alguse» / Birgit Õigemeel / Mihkel Mattisen, Silvia Soro / 9 punkti žüriilt / 9703 häält - 8 punkti / kokku 17 punkti

2. «Päästke noored hinged» / Grete Paia / Grete Paia, Sven Lõhmus / 6 punkti žüriilt / 12292 häält - 10 punkti / kokku 16 punkti

3. «Meiecundimees üks Korsakov läks eile Lätti» / Winny Puhh / Silver Lepaste, Indrek Vaheoja / 7 punkti žüriilt / 9800 häält - 9 punkti / kokku 16 punkti

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles