Läti TV juht: Eurovisioonilt lahkumine vallandaks pahameeletormi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti lipp
Läti lipp Foto: SCANPIX

Läti Televisiooni uue nõukogu esimees Ivars Belte pooldab Eurovisiooni lauluvõistlusel osalemist, ehkki lätlasi ei ole viimastel aastatel edu saatnud.

Tema arvates põhjustaks Eurovisioonilt lahkumine pahameeletormi.

«Kaalugem teist võimalust. Me võime saata välja pressiteate eeldusel, et meil ei ole põhimõtteliselt võimalik finaali pääseda ja miks me peaksime sellele raha kulutama. Sõul on kõrge reiting, aga kas meil on ikka seda vaja? Minu arvates puhkeks sel juhul pahameeletorm,» ütles Belte usutluses BNSile.

«Minu arvates on meil seda sõud vaja sellepärast, et see on populaarne ja meeldib inimestele. Ja minu arvates on arutelu teema, kas see on ikka tõeline saast või mitte, osa sõust.»

Läti valis sel aastal Eurovisioonile poistebändi PeR lauluga «Here We Go». Võistlus toimub Rootsis Malmös, esimene poolfinaal on 14. mail, lätlased astuvad üles teises poolfinaalis 16. mail. Finaal peetakse 18. mail.

Läti on osalenud Eurovisioonil alates 2000. aastast. Esimesel aastal saadi Brainstormi lauluga «My Star» kolmas koht ja 2003. aastal võitis võistluse lauljatar Marie N. looga «I Wanna». Viimastel aastatel ei ole finaali jõutud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles