Birgit Õigemeel eestlastele: olge positiivsel lainel!

Verni Leivak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLMPM03: EUROVISIOON 2013 :MALMÖ, ROOTSI, 12MAY13.
Eurovisioon 2013 I poolfinaali proov. Birgit Õigemeel.
mm/Foto MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES
TLMPM03: EUROVISIOON 2013 :MALMÖ, ROOTSI, 12MAY13. Eurovisioon 2013 I poolfinaali proov. Birgit Õigemeel. mm/Foto MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Postimees uuris Birgit Õigemeelelt, milliste tunnetega ta täna õhtul Eurovisiooni-lavale läheb.

Mille pärast kõige enam muret tunned?

Oma hääle pärast – et see ikka vastu peaks ja kõik tuleks vokaalselt hästi välja. Natuke kardan ka esinemiskleidiga käimist ja astumist, et ma ei koperdaks. Kuid olen igal pool hakkama saanud nii, et pole kukkunud. Niisiis, ainuke mure on hääle pärast.

Mis sellega siis juhtuda võib?

See lihtsalt väsib väga kergesti: kõik need intervjuud, lärmi sees olemine, pidevalt kõva häälega rääkimine … Laulmine on hääle väsimisel juba teisejärgulisem. Minu põhiülesanne on hoida häält ja olla vait. (Naerab.)

Milline atmosfäär valitseb lava taga?

Meil on seal oma riietusruum ja proovide ajal on seal olnud üpris rahulik, sest delegatsioonid on seal olnud eri aegadel. Alles esmaspäevasel esimesel läbimängul oli uus olukord, kus backstage oli rahvast täis.

Muidu oleme kuulnud vaid kõrvalgarderoobidest harjutamist, meil on seal ka snäkid ja teed ja meed.

Kui Eurovisioon läbi saab, millest sa siis enda arvates kõige rohkem kasu lõikad?

Minu põhiootus oligi saada nii suurele ja võimsale lavale. Peab ütlema, et nii head vokaalisaundi pole ma enne üldse kuulnud. Minu ootus oli näha ka seda, mis Eurovisioonil toimub.

See on vastanud ettekujutusele?

On küll, kuigi Aserbaidžaanis toimunuga võrreldes, nagu kuulsime, on siin kõik kõvasti tagasihoidlikum. Ott Lepland rääkis mulle, kuidas ta politseivärvides BMWs sõitma pidi; siin sellist asja pole. Kõik on euroopalik ja lihtne ning tänu sellelegi on mul siin lihtsam olla. Inimesed on väga toredad – ehk see eristab siinset rahvast meist, et kõik sind kogu aeg armastavad.

Milline on sinu sõnum enne poolfinaali eesti rahvale?

See pole sõnum, vaid palve: olge positiivsel lainel! Sest isegi läbi nähtamatu energeetika kanduvad head mõtted minuni, ja loodan, et neid on rohkem. Siis olen ka mina positiivne.

Minule on olulisim hea esitus – et eesti rahvas häbisse ei jääks. Kõige enam loodangi eesti inimese kaasaelamise peale.

Õnneks elavad kõik mu tuttavad Kohilas mulle kaasa ja see aitab palju. Ema ja isa tulevad aga lausa Malmösse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles