Olavi Pihlamägi: tänavune favoriit on Taani

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olavi Pihlamägi
Olavi Pihlamägi Foto: Peeter Langovitš

Eurovisiooni ekspert Olavi Pihlamägi sõnas, et tänavuse aasta kindlaks favoriidiks on Taani.

Kui suured on šansid, et Birgit tänasest poolfinaalist edasi jõuab?
Ütleme nii, et selle poolfinaali kõige nukram õnnetus on see, et on suur naislauljate ülekaal - kaksteist kuueteistkümnest on naised. Väga raske on sellest naistesummast peajagu üle olla.

Kui vaadata viimaseid ennustustabeleid, siis Birgitil on 9.-10. koht, mis on täpselt piiri peal, seega sõltub tema edasipääsemine vaatajate hetkemeeleolust.

Tänases poolfinaalis on neli endise Jugoslaavia riiki, kes viimastel aastatel pole meile kuidagi punkte tahtnud anda. Kardan, et nii läheb ka seekord - mitte üldsegi laulu pärast, vaid lihtsalt Eesti riik on neile võõravõitu. Kuigi laul peaks ka slaavi maitsele hästi istuma, kuna selles on meloodilisust, samuti ka skandinaavia maitsele, sest temas on midagi abbalikku.

Kindel favoriit on Taani - üldiselt paistab, et tema peale mängitakse väga tugevalt. Kui võtta analoogiat, siis 2000. aastal oli Eurovisioon Stockholmis ning tollal võitsid taanlased. Taanis aga võitsime meie. Spekulatsioon jätkub - miks ei võiks tänavuse Eurovisiooni Taani võita, et siis ülejärgmisel aastal korduks ajalugu ja meie saavutaksime taas võidu? Aga see on vaid naljakas ajalooline seik.

Kõik kümme finalisti ei valita kindlasti naiste seast, ka mehed pääsevad löögile. 

Ma ei kahtle hetkekski, et Birgit esineb hästi, kuna ta on väga kogenud artist. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles