Mihkel Mattisen: Birgit on siin ainuke, kes puudutab siirusega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Laul 2013 kirevaimad hetked enne ja pärast laulukaruselli.
Birgit Õigemeel ja laulu autor Matissen
Eesti Laul 2013 kirevaimad hetked enne ja pärast laulukaruselli. Birgit Õigemeel ja laulu autor Matissen Foto: Viktor Burkivski

Tänavuse Eesti euroloo «Et uus saaks alguse» autor Mihkel Mattisen tunneb, et mistahes ka täna õhtul ei juhtuks, on Birgiti ja tema kolme taustalaulja Lauri Pihlapi, Kaido Põldma ja Raimondo Laikre tehtud töö juba praegu tunnustust väärt.

«Tänane päev on läinud ilusti, minu päev algas üsna vara, siinse aja järgi kell 7, sest pidin erinevatele Eesti raadiotele intervjuusid andma,» kommenteeris Mattisen.

Kaua ei läinud mööda ka sellest, kui tuli töiseks hakata ja esimesi hääleharjutusi tegema. «Praeguseks on viimane proov läbi, kus kõik sujus suurepäraselt ja õhtul teevad Birgit ja tema taustalauljad väga hea esituse,» usub Mattisen.

Ärevus kasvab

Lõunal toimunud proov tekitas Eesti eurotiimis juba ärevuskraadide tõusu. Õhtune suurshow jõuab ju järjest lähemale. «Tean, et proovist ei sõltu midagi, aga ärevus tuli sellegipoolest. Eks see ole ka loomulik - see on ikkagi väga suur vaatajaskond, kes Birgitit täna õhtul näevad.»

Mattisen on Birgitile ka palju toeks olnud, kuid nendib, et ka sellest ei sõltu lõppastmes midagi. «Ma ei saa minna lavale ja midagi teha või muuta… Ärevus loomulikult on, aga ma usaldan meie lavatiimi jäägitult. Nad on superprofid.»

Ka tagasisidet on Mattisen kuhjaga saanud ning üldjoontes ikka ja ainult positiivset. «Ju see ole ka nii, et need, kellele ei meeldi, ei tule ja ei ütle seda meile.»

Tehtud töö kannab vilju

Seda, et Birgiti kohta on ennustustabelites pärast Malmö kontserte ja lavaproove oluliselt tõstetud, võib Mattiseni hinnangul pidada hea töö tulemuseks. «Isiklik kontakt on alati mõjusam kui mingi audiosalvestis stuudiost. Üks asi on kuulata raadioversiooni, aga kui ikka näha seda, kuidas kõik kontserdiversioonis välja näeb, puudutab see rohkemaid. Birgiti siirus ju plaadivariandilt inimesteni ei jõua.»

Mattisen usub, et loo lihtsus ja siirus ongi selle peamiseks trumbiks. «Mingeid roboteid või kosmonaute ja muid müstilisi asju meil laval pakkuda pole. Eks Birgit võlubki sellega, et jääb iseendaks.»

Seda, kas eurotiim Eesti finaali mittepääsu korral Rootsist lahkub, Mattisen öelda ei oska. «Meil on tulekul veel mõned esinemised ja kohtumised. Mina isiklikult pole veel jõudnud neid erinevaid stsenaariume läbi mõelda. Praegu keskendume tänasele õhtule.»

Žürii ees esineti väärikalt

Mattiseni hinnangul oli üheks oluliseks proovikiviks ka eileõhtune žürii ees esinemine. Teadupärast moodustavad žürii hääled poole lõpphäältest. «See läks ka väga hästi, nii et midagi karta pole.»

Ka öömöllust on Eesti eurotiim jõudnud osa võtta. «Käisime Euroclubis, kus toimuvad pidevalt mingid üritused. Oleme seal paar korda käinud. Seal on toimunud ka pressikonverentsid. Võtsime loomulikult osa avaüritusest, mille järgselt toimus pidu kõigile esinejatele, riikide delegatsioonidele, produtsentidele ja muudele tähtsatele asjapulkadele. Seal sai rääkida erinevate riikide inimestega,» märkis Mattisen Eurovisiooni toredust, kuna siin sünnivad mitmed uued kontaktid ja tutvused.

Seekordne Eurovisioon on Mattiseni jaoks esimene, kuid kolmas katse, mis teadupärast õnnestus.

Peale Birgiti hoiab Mattisen oma pöidlaid ka ühele teisele lauljatarile. «Esituse koha pealt mulle väga meeldib Moldova. Seal on laulja, kel on seljas värviline seelik, kes tõuseb tõstukiga lavalt kõrgusesse. Pisike tüdruk, kel on väga muljetavaldav hääl.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles