Andri Maimets: Birgiti euroloo edu sõltub keskkonnast

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andri Maimets
Andri Maimets Foto: Erakogu

Suhtekorraldaja ja suurejoonelist meelelahutust armastav Andri Maimets sõnas, et vaatab Eurovisiooni värske pilguga - esimest korda keskendub ta vaid show'le, viimata end eelnevalt kõigega kurssi.

Kas jälgisite eilset poolfinaali? Jäite Birgit esinemisega rahule?

Muidugi jälgisin! Ikka tahad ju näha, millisesse keskkonda meie lauljatar maandub. Eesti esitusele pole midagi ette heita. Kui kuulasin täna hommikul Birgiti antud kommentaari, et ta polnud vokaalselt nii tasemel kui proovis ja oli väga närvis, siis televaatajana televiisorist jälgides ei tekkinud selliseid kahtlusi. Eks see ole muidugi sisetunde küsimus.

Kuigi pean tõdema, et pole suur loo austaja, kuna on ka kaunemaid meloodiaid Eesti muusikaajaloos loodud, siis Birgiti vokaalseid võimeid ja tema lavalist enesekindlust hindan ma kõrgelt.
 
Kas teil tekkis eile ka lemmikuid?

Absoluutselt mitte. Kõik oleneb alati keskkonnast ning pean tõele au andes ütlema, et Birgiti laul  tõusiski esile tänu sellele, et see keskkond, kuhu ta sattus, oli võrdlemisi nõrk ja kohati lausa piinlik.

Kas olete end teiste esindajate lugudega kurssi viinud?
Ei ole ja seda vägagi teadlikult, kuna olen otsustanud vaadata Eurovisiooni  esmakorse show'na nagu paljud oma kodudes üle Euroopa. Mulle meeldib fakt, et ma ei tea, mis on tulemas ja millega mind, eelarvamustevaba vaatajat, üllatatakse. Kindlasti vaatan ka teist poolfinaali ja laupäeval toimuvat finaalkontserti.

Seda võin öelda, et rootslased ja skandinaavlased üldiselt on väga head telemeelelahutajad - eilsele show'le pole midagi ette heita.

Seega ei oska te ennustada, kuidas Birgitil laupäeval minna võib..?
Vaatleksin laupäevast finaali ajalooliselt perspektiivist - kui Ines kunagi Rootsis esines, läks tal seal väga hästi. Tol aastal võitis Taani ning Taanis toimunud euroviisu võitis omakorda Eesti. Ajalugu võiks ju korduda... Üldiselt ei taha ma ennustada, kuid ikka soovid, et enda laulul hästi läheks.

Laupäeval istute seega seltskonnaga teleri ees ja elate Eestile kaasa?
Ikka - ja lausa suure seltskonnaga, kuna Eurovisioon on siiski Eesti rahvussport.

Malmösse kohapeale ei plaaninud minna?
Ei, enda töid ja tegemisi pole võimalik mitmeks nädalaks Eurovisiooni nimel seisatada. Tore on seda telemeelelahutusena võtta.

Samas ma ei kujuta ette, kuidas suudavad inimesed kogu Eurovisiooni ümber toimuvat meediakäraga toime tulla. Sel aastal saab Malmö-uudistele kaasa elada nii Twitteri kui ka spetsiaalse telefoni-app'i vahendusel, samuti annab pideva ülevaate Postimehe blogi. Imestan, kuivõrd killustatuks võib see meediakajastus minna.

Ma küll üritasin meedial pilku peal hoida, kuid lõpuks loobusin kogu sellest virvarrist ja keskendusin vaid lauludele. Siis avastasin, et millestki eriliselt polegi ilma jäänud.

Kuid laupäeval elan Eesti esindusele kindlasti kaasa ja enim loodan seda, et Birgit oma esitusega rahule jääks. Rahuloleva esineja kõrval ei loe see, mitmendaks me reaalselt tuleme.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles