Eesti euroloo eriefektid maksaks kokku ligi 7000 eurot

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurovisioon 2013 I poolfinaali proov. Birgit Օigemeel.
Eurovisioon 2013 I poolfinaali proov. Birgit Օigemeel. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eesti eurolugu «Et uus saaks alguse» lavashows on kasutusel tossuefekt, mis on seni maksma läinud 4370 eurot. Et ka finaal ja finaali läbimäng saaksid kaetud, tuleb sellele lisada täiendavad 2530 eurot.

«Seni seisame selle taga, et toss on olnud lavanumbri üks oluline komponent. Alguse must-valgest efektist kuni tossu ja graafikani välja on see oluline lavastuslik kompositsioon. Kuigi oleme mingis mõttes võidu kätte saanud, siis küsimus on see, kas tasub teha kulutusi ja kas see annab midagi juurde,» kommenteeris Normet.

Eesti delegatsiooni jaoks on küsimus see, kas tõmmata ühe asja võrra tagasi, kasutada tuult, mis ei maksa või tossu, mis maksab.

«Me ei taha muidugi finaalis lahjemat muljet jätta, kuid arusaadavalt summad on suured,» märgib Normet.

Eurovisioonil osalemise Eesti eelarve tulude osa selgub alles aasta lõpul, mil selgub see, kui palju rahvusvahelistest kõnedest, nänni- ja plaadimüügilt saadi. «Selle hetkeni me ei tea, milline on projekti rahaline seis,» ütles Normet Postimehele.

«Arvestame küll puhvriga, ja meil on tõesti aastatepikkune kogemus, kuid riskimine võib tähendada kümnete tuhandete eurodega mängimist. Me ei taha võtta riske, mis võivad nii suures ulatuses kõikuda.»

Eesti Lauluga läks ERRil aga hästi. Hääletamine oli edukas ja selle arvelt otsustatigi kasutada ka pürotehnika hinnakirjast mõnd lavaefekti, mida Eesti varasematel aastatel kasutanud pole.

«Puhver on ees, aga me ei taha priisata. Meil võib vabalt ära kuluda see raha, ja see, mis on Eurovisiooni oletatav tulu, võib jääda hoopiski saamata. Tänavu on riike vähem ja seetõttu liigub ka raha vähem,» põhjendas Normet.

See, kas Birgiti lavashows tossuefekt kasutusele tuleb, selgub täna-homme. Läbirääkimisi peetakse loomingulise tiimi ja režissööridega. «Me ei tahaks esitusele kahju teha. Peame läbi mõtlema, kas tossu kasutamine võib meile tuua kõrgema koha või mitte. Kas selle ära jätmine jätab ära ka potentsiaalsed hääled. See on tunnetuslik otsus,» nõustus Normet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles