Eesti võidutiimis olnud Pihlap: nostalgiat on siin palju

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Pihlap, Raimondo Laikre, Kaido Põldma
Lauri Pihlap, Raimondo Laikre, Kaido Põldma Foto: Jelena Rudi / Baltika

Teist korda Eurovisiooni suurel laval oma häälega solisti toetav taustalaulja Lauri Pihlap on Malmös olles jõudnud paaril korral nostalgitseda ja tuletada meelde aega, mil siit mõnikümmend kilomeetrit eemal Kopenhaagenist Eesti eurolauluga võit koju toodi.

Tänaõhtune teine poolfinaal tähendab Eesti delegatsiooni jaoks väikest hingetõmmet. «Meie jaoks tähendab see hetkel tõesti puhkust. Vaikselt võtame hoo maha, ja homseks oleme jälle vormis,» rääkis Pihlap Postimehele.

Teist poolfinaali tasub Pihlapi sõnul jälgida. «Kõik me küll kohale ei lähe, aga hoiame kätt kindlasti pulsil»

Kõikide konkurentide tundma õppimisega Pihlap liigselt tegeleda polegi jõudnud - Eesti oma eurolugu ja selle vormis hoidmine on tähendanud piisavalt palju tegevust.

«Ausalt - minu jaoks on teine poolfinaal natuke must maa, et millised riigid ja lood lavale astuvad. Nii palju, kui olen kuulnud tagasisidet, siis teine poolfinaal ei pidanud olema nii tugev kui esimene. Mida ma ise 100 protsenti jällegi kinnitada ei saa, aga kuulnud olen nii.»

Kui teine poolfinaal on nõrgem kui esimene, võib vist sellist arvamust võtta kui kiitusega Eesti loole, mis konkurentsi pakkuda suutis? «Jah, põhimõtteliselt nii võib öelda küll. Alguses oli tunne küll, et tõenäoliselt on teine poolfinaal natuke lihtsam seltskond, kus saada väljavalitsuks finaali. Kuid kui meil õnnetus esimese finaalis, mis on kuulu järgi tugevam, siis seda parem meile.»

Kopenhaageni Eurovisiooni peale on Pihlap samuti jõudnud mõelda. «Lõppkokkuvõttes on see meil (koos Kaido Põldmaga - toim.) teine käik Eurovisiooni suurel laval. Eks nostalgitseda oleme ka jõudnud, vahete-vahel kokku tulnud ja seda vana videomaterjali au ja uhkusega uuesti üle vaadanud,» pajatas Pihlap.

Ka siis, kui Eesti delegatsioon Malmö kesklinnas esines, andis Tanel Padar publikule Eesti võiduloost live-esituse, kus laulsid kaasa ka tänavuse loo taustajõud. «Hea soe tunne oli seda lugu jälle esitada.»

Võrdlusmomente siinsega on mõnel hetkel ikka ja jälle tekkinud. «Istusime Kaidoga green-roomis ja mõtlesime, et siin me nüüd siis jälle oleme. Tore, et meil on see võimalus taaskord avanenud.»

Täna tuleb natuke puhkusega kaugemalegi minna ja üle pika aja Malmös valitsevat head ilma ära kasutada. Selleks puhuks on Eesti delegatsioon plaaninud esimest korda väli-grilli õhtu teha. «Siiamaani oleme lihtsalt linna vaadanud, nautinud. Mõned vahepealsed ilmad ei olnud siin kiita. Ja seetõttu tuleb end ja meil eriti, lauljatel, oma häält hoida. Sallid on kogu aeg kaelas!» on Pihlap ettevaatlik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles