Birgit Õigemeel: hoidsime Eesti lippu kõrgel ja andsime endast kõik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Birgit Õigemeel.
Birgit Õigemeel. Foto: ALASTAIR GRANT/AP

Vahetult pärast Eurovisiooni green-roomist pääsemist, vestles Eestit esindanud Birgit Õigemeel ka Postimehega. Birgit märkis, et ei vahetaks Eurovisioonil osalemise kogemust millegi vastu ning et loodab, et ka eestlased on saavutatud 20. kohaga rahul.

«Ma olen rahul ilusa 20. kohaga. Jäin lõpuks väga kuulsate lauljate Cascada ja Bonnie Tyleri vahele. Selline tore kokkusattumus. Eriti uhke tunne oli kogu see aeg võitjate läheduses olla ja ka neile kaasa elada. Ka meile meeldis Taani lugu väga,» rääkis Birgit vahetult pärast Eurovisiooni lauluvõistluse lõppu.

Kõige enam valmistas Birgitile üllatust see, kuidas ja kellele punkte jagati. Näiteks, et Kreeka oma looga nii kõrgele kerkis. « Üldjoontes - kõik, kes sinna tippu lõpuks jäid, olidki väga tugevad,» märkis Birgit siiski.

20. koha üle lauljatar pettunud pole. «Meie jaoks oli üle ootuste hea see, et pääsesime finaali. Seejärel hakati ootusi veelgi üle keerama. See panigi mõtlema, et ehk meil ongi võimalus saada võimalikult hea koht,» rääkis Birgit ja avaldas lootust, et eestlased kodudeski on saavutatud kohaga rahul.

Birgiti sõnul oli lõpukohast tähtsam see, et Malmös olles sai ta Eesti lippu kõrgel hoida ning koos Eurovisiooni Eesti delegatsiooniga toredat aega veeta.

«39st riigist jääda 20. kohale on väga hea. Eriti veel kui väga suured riigid jäid meist tahapoole,» jääb Birgit positiivseks.

Pikalt kõige viimane

Kõige pinevamaks hetkeks peab Birgit seda, kui jälgis häälte andmist ning Eesti püsis 0-punktiga viimasel koha. «Mõtlesin, et kas nüüd nii jääbki. See oleks olnud väga kurb…»

Oma esitusega jäi Birgit väga rahule. «Tõesti - finaalis oligi mul kõige parem esitus. Mul oli väga hea tunne. Mõtlesin päeval neid sõnu ja seda tunnet läbi, mida peaksin edasi andma. See esitus oli eestlastele ja eesti keeles. See oligi oluline,» tõi Birgit välja.

Kodus ootab Birgitit tema pere ja sõbrad, kes on lauljatari meelest tulemusega samuti rahul. «Oluline oli Eestit võimalikult heas valguses näidata ja meie tegime selleks kõik.»

«Mina kui artist ei kaotanudki midagi. Iseendal oleks olnud hea kui oleksin pääsenud esikümnesse. Artistina jätkan ma ikka oma tööd. Kuna olen lapseootel, siis on elus tulemas rahulikum periood. Kavatsen ka selle muusikale pühendada,» ütles Birgit.

Kindlasti kavatseb Birgit jätkata koostööd Mihkel Mattiseniga.

Võidulugu oli ka Birgiti lemmik

Võidulugu jäi Birgitile juba algul silma. «See oli meeldejääv. Armas, lihtne tüdruk. Erinev eelmise aasta võiduloost. Võib-olla kohati tüüpiline, ja lugu, mis meeldib kõigile. Aga samas Eurovisioonil peavadki sellised lood võitma.»

Kaasa tunneb Birgit lätlastele, kes Eestit kõrgete punktidega õnnistasid, kuid ise finaali ei pääsenud. «Tore, et Läti meid niimoodi üllatuslikult toetas,» märkis Birgit, kuid tõdes, et kahju on sellest, et Rootsi Eestile punkte ei andnud.

«Ma väga loodan, et me jäime väga napilt Rootsi punktidest ilma. Olime siin ju väga palju oma lugu reklaaminud ja ka rootsikeelse versiooni sellest teinud. Tunne on, et kui nad on nii lähedal meile ja meie oma looga neile sammukese lähemale astusime, oleks ju võinud midagi saada. Aga mis siin ikka…»

Eurovisioonile tulekut Birgit ei kahetse ja leiab, et see on uskumatu kogemus, mis annab artistile tohutult palju. «See tunne, mis täna laval valitses, on kordumatu. Ma ei tea, kas ma artistina kunagi veel seda tunda saan.»

Esimese asjana, mida Birgit Eestisse minnes teha tahab, on kohtuda lähedastega. «Esimese asjana siin ja praegu - tahaksin hirmsasti süüa! Ma loodan, et meil tuleb täna üks tore pidu, kus saame head sööki ja jooki.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles