Kreisiraadio suurt Eurovisiooni-pidu ei külastanud

Jarmo Siim
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurovisioon 2008 Eesti finaal. Võitis Kreisiraadio «Leto Svet».
Eurovisioon 2008 Eesti finaal. Võitis Kreisiraadio «Leto Svet». Foto: Liis Treimann

Laupäeval Londonis aset leidnud ühele viimaste kümnendite suurimal Eurovisiooni-peol Eestit esindavat Kreisiraadiot näha ei olnud.

Varem on Eesti delegatsioon teatanud, et Kreisiraadio ei lähe Euroopasse promotuurile, kuna see nõuab liialt palju raha ning ei taga head tulemust.

Kohapeal olid esinemas aga 1981. aastal lauluga «Making Your Mind Up» Eurovisiooni võitnud Bucks Fiz, varem Rootsit esindanud Nanne Grönvall ja Islandit esindanud Paul Oscar.

Selleaastastest osalejatest olid peol esinemas Islandi, Poola, Bosnia ja Hetsegoviina, Ukraina, Norra, Malta, Rumeenia, Valgevene, Armeenia, Suurbritannia, Bulgaaria esindajad ja ka Iirimaad esindav käpiknukk-kalkun Dustin.

Kokku kogunes laupäeva õhtul Londonis toimunud Eurovisiooni eelüritusele «Eurovision Preview Party» 1200 külalist, nende seas 70 ajakirjanikku üle terve Euroopa.

Eesti osaleb Serbias kõigepealt 20. mail aset leidvas Eurovisiooni lauluvõistluse poolfinaalis ning hea tulemuse korral ka 24. mail toimuvas finaalis. Siiani ei peeta fänniringkondades ega ka kihlveokontorites Eesti võimalusi väga kõrgeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles