Elu24.ee Eurovisioonil: meedia kardab möllu

Jarmo Siim
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänahommikune Poola lavaproov pressikeskuse vahendusel.
Tänahommikune Poola lavaproov pressikeskuse vahendusel. Foto: Jarmo Siim

Eurovisiooni lavale jõudsid just suled. Ja nendega koos ka kalkun. Jah, käes on järjekordne lavaproovide päev. Ning meedia kardab järgmiseks nädalaks põrgulikku segadust.

Alates eilsest on asjad hakanud pressikeskuses veidi paranema, kuid eravestlustes räägitakse kohati mõistetamatutest vigadest korralduses - näiteks on pressikeskusel vaid üks sissepääs, kust peavad läbi metallidetektori pääsema mingil hetkel üle 2000 ajakirjaniku ning fänni. Kuidas see juhtuma hakkab, pole praegu teada.



Serblased ise on jätkuvalt sõbralikud ning paluvad vaid olukorda nautida ning puhata, kuid tunnistavad, et mõttetuid reegleid on liialt palju.



Siiani pole enamik aru saanud, kus liiguvad bussid kontserdihalli ning pressikeskuse ning pressikeskuse ja ametlike hotellide vahel, kuigi infotöötajatel on aimdus, et need peaksid siiski olemas olema ning ka nende väljumisgraafik on kenasti olemas. Seetõttu kardavadki mitmed ajakirjanikud siin möllu.



«Järgmine nädal saabub siia põrgu,» rääkis üks Taani ajakirjanik Elu24.ee'le, juhtides tähelepanu sellele, et suur osa pressist saabub nädalavahetusel.



Samal ajal on inimesed Eurovisioonile tüüpiliselt sõbralikud ning vennastumine toimub täie hooga. Nähakse vanu tuttavaid ning arutatakse teemadel, millest räägiti ka eelmisel aastal, mis sellest, et riikide nimed on erinevad.



Võitjateks pakutakse teiste hulgas praegu Serbiat, Venemaad, aga ka Lätit, kuid samad riigid olid ka eelmisel aastal selle kahtlustuse all. Üks läks isegi täppi. Samas võib tunnistada, et võitjariigina käivad kirglikest vestlustest läbi pea pooled riigid.



Praegusel hetkel on proovis Iirimaa laulev kalkun ning seega on Eurovisioonile tüüpilised suled jälle laval.



Eesti proov läks hästi, nagu me eile teatasime. Kuid siiani on arvamused olnud üsna vastandlikud - inimesed räägivad, et vihkavad seda, kuid samas on kuulda selle mobiilihelinavarianti mitmel pool. Seega, ilmselt saab Kreisiraadiol minna väga hästi või väga halvasti. Kuid igal juhul tundub see olevat parem kui iirlaste kalkunilaul, mis on meie lähim konkurent.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles