Elu24.ee Eurovisioonil: Eesti sakib või ruulib

Jarmo Siim
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurovisiooni pressihääletuse hetketulemus.
Eurovisiooni pressihääletuse hetketulemus. Foto: Jarmo Siim

Kõndides täna taas kord mööda pressikeskuses aset leidvast hääletuslauast, heitsin pilgu Eesti positsioonile ja tuleb tunnistada, et olukord ei ole kiita.

Nimelt, ei ole praeguste hääletustulemuste järgi Kreisiraadiol finaaligi asja. Sama olen kuulnud juba kümnetelt ajakirjanikelt, kes küll ei julge väga resoluutsed olla, sest «mine sa tea».

Samal ajal kuulsin eile infolaua vabatahtlike käest tugevat kiidulaulu «Leto sveti» kohta - paljudel pidi see olema mobiilihelinaks ning nad pidasid seda väga naljakaks.

Ent üks töötaja väitis end isegi vihkavat seda šokolaadikooki, millest laulus «do jedosta» on. Seega on jätkuvalt olukord väga vastandlik.

Eurovisiooni fänni Keith Millsi sõnul on Eestil edasipääsu võimaluseks 40 protsenti. Kindlasti peaks finaali aga saama Venemaa ja Kreeka.

Venemaa esituse kohta öeldi eile õhtul korduvalt, et «järgmine aasta lähme Moskvasse» ning ka nende pressikonverents näis kohati väga võitja oma moodi välja. Ning neid ei morjendanud isegi pisut kiuslik küsimus selle kohta, miks nad toovad lavale Stradivariuse viiuli, kui nad ei saa seda laval kasutada muusika tegemiseks.

Samas just praegu lõppenud Leedu proovi kohta kõlas korduvalt mõte «palun, ära laula». Nii on Eestil lootust veel küll ja küll.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles