Põhjamaad võivad Eurovisiooni finaalist eemale jääda

Jarmo Siim
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eurovisiooni teise poolfinaali esimesed kaks laulu on mõlemad Skandinaaviast ning üksteisega sarnased, mistõttu kumbagi edasipääsu võimalust peetakse üha väiksemaks.

Täna harjutanud Islandi ning Rootsi laulud on sarnase põhjamaise vokaali, rütmi ning muusikaga ning kui enne proove peeti Rootsit esindava Charlotte Perelli edasipääsu finaali suhteliselt kindlaks, siis nüüd tänu Islandi proovile on see muutunud.

Islandi esitus on ilmselt kõige europopim lugu sel aastal ning Rootsi jätkab endale tavapäraseks saanud stiiliga, võttes appi kord juba Eurovisiooni võitnud Charlotte'i.

Lauljatar oli enda sõnul aastaid tagasi lükanud kõik pakkumised uuesti võistlusel osalemiseks, kuid nüüd oli laul tema hinnangul nii hea, et ta ei suutnud enam ära öelda.

Islandi lauljad aga tegelevad muidu eurolaulude kaverdamisega ning nende «This is my life» on ainuke originaallugu, mis nad kunagi avaldanud on.

Vaata ülal ka Islandi ja Rootsi proovide videot!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles