Elunautlejatest lätlased kaifivad piraadielu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piraadid Roberto Meloni (vasakul) ja Aleksandra Kurusova (paremal, kollases pluusis), keskel Portugali lauljatar Vània Fernandes, lisaks piraatide taustadaamid.
Piraadid Roberto Meloni (vasakul) ja Aleksandra Kurusova (paremal, kollases pluusis), keskel Portugali lauljatar Vània Fernandes, lisaks piraatide taustadaamid. Foto: Liis Treimann

Lõunanaabrite bänd Pirates of the Sea koosneb kolmest ülimalt rõõmsameelsest ja vitaal­sest inimesest – produtsendist ja operaatorist Janis Vaišlast, tantsijast Aleksandra Kurusovast ja itaallasest solistist Roberto Melonist.

Vähe on Eurovisiooni eel peetud riikide promopidusid, mida piraadid poleks väitsesid välgutades väisanud ning ka enda reklaamimisest viimast võtnud. Tõelised artistid!

Lastele on – erinevalt eestlastest, kel aega ülegi jäi – Eurovisioonil veedetud päevad olnud tihedad, täis pidevaid proove ja esinemisi ning sellega on nad oma n-ö piraadiklubisse aina uusi liikmeid juurde võitnud. Nõnda arvavad nad ise.

Postimehega vestlesid lätlaste «Tantsud tähtedega» võitja, Läti sporttantsu tšempion Aleksandra Kurusova ja aastast 2002 Lätis elav itaallane Roberto Meloni, kes osales Eurovisioonil ka mullu, Bonaparti.lv koosseisus.

«Leto svet! Eto leto svet!» korrutas Portugali peol kohatud Roberto nagu ratta peal, viitsimata küsimusigi kuulata.

«Meie elu on alati huvitav, olgu siin või kusagil mujal! Oleme ju piraadid, kes panevad aina asju pihta ja purjetavad mööda vett,» selgitab ta elu põhimõtteid. «Võtame päikest ja naudime elu!»

Roberto seletab, et Belgradigi ei saabunud nad nagu teised artistid auto, rongi või lennukiga, vaid ikka laevaga.

«Käisime isegi vahepeal Tallinnas joogipoolist varumas,» tähendab punase pearätiga tõmmu mees ning alustab otsemaid taas oma «leto sveti»-joruga. Ning konstateerib siis: «Näe, lõpuks jõudsimegi Belgraadoni, jee!»

Aleksandragi pole eestlaste laulu suhtes ükskõikne: «Me kogu aeg laulame seda!»

«See on nii lõbus! Kaks päeva tagasi läksime intervjuult hotelli bussiga, milles nägime ka teie kolme imeilusat tantsutüdrukut,» sädistavad Aleksandra ja Roberto läbisegi.

«Meie muudkui laulsime: «Leto svet, eto leto svet!», ning nemad hakkasid – kasutage siin jutumärke – üliperfektselt kaasa tantsima. Eriti üks, kes ei tabanud rütmi!» itsitavad nad südamest.

Homme kümnendana lavale astuvad lätlased esitavad laulu «Wolves of the Sea», mille autorid on rootslased Jonas Liberg, Johan Sahlen, Claes Andreasson ja Torbjorn Wassenius.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles