Eestil läheb Eurovisioonil halvemini kui kõigil naabritel

Jarmo Siim
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seni edukaimalt on Soomet Eurovisioonil esindanud ansambel Lordi.
Seni edukaimalt on Soomet Eurovisioonil esindanud ansambel Lordi. Foto: SCANPIX

Eestil on viimastel aastatel Eurovisioonil läinud halvemini kui naabritel ning näiteks oleme taga ka Soomest.

Parimaks kohas on Eestil poolfinaalidega Eurovisioonil aastal 2004 «Tiiga» saavutatud 11. koht ning siiani halvimaks eelmise aasta 22. koht Gerli Padari «Partners in crime'ga». Samas ei ole veel selgunud Kreisiraadio ametlik koht.



Soomel on võrreldes Eestiga läinud märgatavalt paremini. Parimaks kohaks muidugi Lordi, kes tõi riigile võidu nii poolfinaalis kui ka finaalis ning halvimaks kohaks 2005. aasta 18. koht.



Keskmiselt on Soome saanud nelja viimase aastaga 10. koha, Eesti seevastu 18. koha. Rootslased on soomlastega sarnaselt saanud 10. koha, kuid nad ei ole kordagi jõudnud viimastel aastatel esikolmikusse.



Hästi on läinud ka lõunanaabritel lätlastel, kelle parimaks kohaks on kahel korral olnud viies - 2005. aasta finaalis lauluga «The war is not over» ja eelmisel aastal poolfinaalis «Questa nottega». Keskmiselt (koos poolfinaali kohtadega) on lätlased olnud 11.-12. kohal.



Leedul on läinud pea samamoodi nagu Eestil, olles keskmiselt saanud 15. koha, kuid samas on nende parim tulemus viies 2006. aasta poolfinaalis LT Unitedi lauluga «We are the winners» ja halvimaks 2005. aasta poolfinaalis 25. koht.



Kõige paremini on Eesti naabritest läinud aga Venemaal, kes on keskmiselt saanud 7. koha ning parimaks kohaks on olnud Dima Bilani 2. koht 2006. aastal ning halvimaks 2005. aastal 15. koht. Bilan sai sel aastal edasi ka finaali ning on praegu üks peafavoriitidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles