Eesti eurofännide sõbrad peksti Belgradis läbi

Jarmo Siim
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grafiti Belgradis «EU? Ei tänan!».
Grafiti Belgradis «EU? Ei tänan!». Foto: AFP / Scanpix.

Eile õhtul peksti Eurovisiooni pealinnas Belgradis läbi Eesti eurofännide sõbrad.

Vahejuhtum leidis aset ametliku eurokohviku juures, kui Eesti eurofännide poolakatest sõpradele tulid kallale kohalikud. Õnneks ei saanud nad raskelt vigastada, kuid olid sunnitud siiski pöörduma politseisse ning ka võistluse korraldajate poole.

Ka Eesti eurofännidel on olnud vähemalt üks ebameeldiv vahejuhtum, kus kohalikud serblased on neid verbaalselt rünnanud, hüüdes: «Me ei taha teie Euroopat!».

Euroopa Ringhäälingute Liidu kommunikatsioonijuht Sietse Bakker ütles elu24.ee'le, et pole ühtegi põhjust juhtumi seostamiseks lauluvõistlusega.

«See on suur linn ja nagu igas suures linnas, juhtub ka siin selliseid asju,» rääkis ta. «Kuid meil on juhtunust väga kahju ning loodame, et rohkem selliseid asju ei juhtu.»

Turvameetmete võimaliku suurendamise kohta ei ole veel informatsiooni.

Enne Eurovisiooni levisid Serbias radikaalide poolt välja öeldud üleskutse vägivallatseda fännide kallal, kui need peaksid käituma liialt vabalt ning näitama välja oma seksuaalset orientatsiooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles